Pandèmia mundial

Els positius de la CASS pugen a quatre

N'hi ha dos de nous que són contactes dels que ja estaven contagiats

Dos treballadors de la CASS donen positiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS ha confirmat que dues persones que treballen a la parapública i que restaven en aïllament per ser contactes dels dos casos de Covid-19 ques'havien produït en els darrers dies també han donat positiu pel virus en els tests elaborats. D’aquesta manera, ja són quatre les persones contagiades al brot a les oficines de la parapública. A banda d’aquests casos, un total de vuit persones resten en aïllament i fent teletreball fins que es pugui confirmar que no tenen coronavirus.

Cal recordar que hi havia deu casos en aïllament com a contactes de les dues persones contagiades, i que de moment dues d'aquestes ja han donat positiu.

Primers dos positius

Dos treballadors de la CASS han donat positiu en coronavirus i una desena d’empleats més estan en aïllament per haver estat en contacte amb els malalts. Segons ha pogut saber el Diari, el primer positiu es va detectar divendres de la setmana passada i el segon s’ha notificat avui. De la desena de contactes que s’han aïllat cap ha donat positiu en la primera prova, tot i que seguiran en quarantena com a mínim fins a final de setmana, quan se’ls farà un segon test.

Els treballadors que han donat positiu no treballaven de cara al públic, per la qual cosa es descarta que s’hagi pogut contagiar els usuaris de la parapública. Pel que fa a la desena de confinats, podran seguir treballant amb normalitat des de casa, ja que les seves tasques tampoc estan relacionades amb l’atenció al públic i de fet durant el confinament ja havien fet teletreball. Per tant, la detecció de casos no ha d’afectar el normal funcionalment del servei de la seguretat social.

Fins a 72 casos actius

Els dos casos relacionats amb la CASS formen part dels vuit nous afectats per la Covid-19 dels quals va informar el ministeri de Salut ahir i que eleven la xifra de malalts actius per la pandèmia a 72. D’aquesta manera, des del Govern van manifestar que des de l’inici de la crisi sanitària hi ha hagut un total de 963 persones infectades, de les quals 839 ja s’han recuperat. També van notificar que des de divendres passat no hi ha hagut cap nova recuperació. La bona notícia és, però, que actualment cap dels casos detectats està ingressat a l’hospital. En aquest sentit, Salut va indicar que l’única pacient que restava al centre hospitalari des de la setmana passada va ser donada d’alta en el transcurs del cap de setmana. Així, actualment tots els afectats per la pandèmia de la Covid-19 es troben amb simptomatologia lleu i aïllats a les seves llars.

Pel que fa als nous casos, des del ministeri van posar en relleu que estan treballant per realitzar els rastrejaments pertinents per saber d’on provenen els contagis i comprovar quants d’aquests vuit casos nous estan relacionats amb altres contagis ja confirmats. Quant al nombre de defuncions pel virus, la xifra es manté estable en 52, després que el 16 de juny perdés la vida un padrí de 95 anys que es trobava ingressat a la planta Covid del centre mèdic escaldenc, el qual va ser traslladat de La Salita.

tracking