Connectivitat

Andorra és el país on internet millora més des del 2017

Se situa l’onzè en el rànquing mundial per davant d’Espanya i França

Andorra és el país on internet millora més des del 2017ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra és el país del món on han millorat més les dades relatives a la connectivitat i la velocitat mitjana en transmissió de la descàrrega de dades, pel que fa a la xarxa d’internet, entre els anys 2017 i 2019. Concretament, la millora que s’ha produït al Principat està relacionada amb la velocitat mitjana de la connexió a la xarxa, que va augmentar fins al 217% en el decurs dels dos anys analitzats per l’informe de condicions d’internet realitzat per Hosting Experto. Un altre dels països que més han millorat la seva velocitat mitjana en els darrers anys és Espanya, que va acreditar un augment del 84% entre el 2017 i el 2019.

En el mateix informe també s’estableix un rànquing de països en funció de la celeritat en la transmissió de dades. Andorra, en l’àmbit mundial, se situa en l’onzena posició, amb una velocitat mitjana de 38,31 megues per segon a tot el país. Just per davant d’Espanya, que es queda en la dotzena plaça amb una velocitat d’internet de 36,06 MB/s. Segons aquest estudi, el Principat se situa molt per davant de diverses potències mundials com poden ser el veí del nord, França, que es va situar en el llocs 21, i també per davant dels Estats Units d’Amèrica, que queden ubicats a la 14a posició.

El rànquing, que va realitzar el mateix informe, està liderat principalment per països asiàtics. Al capdamunt del mateix hi ha Taiwan, que té una velocitat mitjana de 85 MB/s. A efectes pràctics, aquestes dades signifiquen que la descàrrega d’una pel·lícula que tingui un pes aproximat de 5 GB pot estar finalitzada en un temps aproximat de vuit minuts. En el segon esglaó de la classificació es va situar la ciutat-estat de Singapur, que tot i comptar amb una velocitat de baixada de dades molt elevada (70 MB/s) queda molt lluny de la potència oferta per Taiwan, però gairebé dobla les prestacions que ofereix la xarxa andorrana.

tracking