Política

Aleix critica la manca de política urbanística

El líder de DA al comú d’Escaldes afirma que l’actual equip de govern no té cap pla per guanyar terrenys públics

Aleix critica la manca de política urbanística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El membre de Demòcrates per Andorra a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany Miquel Aleix va criticar la manca de planificació urbanística que té l’actual corporació, encapçalada per Rosa Gili. Aleix va fer aquestes declaracions al Diari i va afirmar que “cal fer una política d’anticipació” perquè “el comú té molts terrenys on hi té aparcaments o equipaments, però que estan llogats, i en el moment que acaba el contracte o el propietari els vol recuperar et quedes sense res”. El representant de DA al comú va afegir que “això és el que ens passarà al Clot d’Emprivat i a d’altres llocs, on el comú ha de tenir aquesta visió de futur per resoldre aquestes problemàtiques”.

No obstant això, Aleix té clar per on hauria de passar la solució per resoldre la manca de sòl públic que té Escaldes i va afirmar que “a través de la Llei del sòl, que permet mitjançant les cessions del quinze per cent recuperar part dels terrenys, per tal de dedicar-los a objectius clars”, o també “adquirir en propietat sòl que estigui en ubicacions estratègiques perquè en aquell moment pot sortir una oportunitat i val la penar fer-ho”.

Sobre aquests fets, el cap de la minoria es va lamentar que, “malauradament, aquesta política de previsió és la que no veiem per part de l’actual corporació. O com a mínim, a nosaltres no se’ns ha informat de res i això creiem que és essencial quan algú vol portar a terme una bona gestió dels assumptes comunals, ja que ha de tenir un projecte, i sobretot la voluntat de portar-lo a la pràctica”. Però el cap de files dels demòcrates va anar més enllà i va afirmar que “una cosa que avui és possible potser d’aquí a quatre o cinc anys ja no ho serà. I un exemple d’això i de bona manera de fer va ser quan l’anterior corporació va tenir l’oportunitat de comprar la parcel·la de l’antic hotel Casino, davant de l’església, i va portar a terme aquella adquisició”.

Aleix també va afegir que “el comú va fer un esforç i avui en dia tenim un patrimoni comunal, davant de l’església, amb una parcel·la de mil metres quadrats. I tot es va decidir en una reunió de poble, que va dir que sí a tirar endavant aquesta compra de ter­renys. Per això, el comú actual, el pròxim o quin sigui pot fer-hi un equipament”. Finalment, Miquel Aleix va afirmar que “veiem una manca total de planificació i previsió. I sota el nostre punt de vista, el comú, tant els que estan a la majoria com els que estem a l’oposició, hem de treballar a favor dels ciutadans d’Escaldes-Engordany. I, malauradament, aquesta gestió no la veiem per part de l’actual corporació”.

tracking