Pandèmia mundial

La Gran Bretanya obliga a fer quarantena als viatgers d'Andorra

La Gran Bretanya obliga a fer quarantena als viatgers d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern del Regne Unit va anunciar la nit de dijous a divendres que qualsevol viatger que anés a les illes provinent d’Andorra, Bèlgica o de les Bahames hauria de complir una quarantena de 14 dies. D’aquesta manera, l’executiu que encapçala el conservador Boris Johnson va incloure el Principat a la particular llista negra d’estats els residents dels quals caldrà que compleixin 14 dies d’aïllament en cas de viatjar a les illes britàniques. Cal recordar que la Gran Bretanya ja havia instat a no viatjar a Espanya si no era en cas de màxima necessitat.

Un altre dels estats que també podrien entrar a la llista negra de l’executiu de Johnson els propers dies és França. El veí del nord, al tancament d’aquesta edició, continuava sent considerat un destí segur per part del Regne Unit, però tot sembla indicar que els darrers repunts produïts al país del president Emmanuel Macron farien reconsiderar aquesta decisió per part dels britànics.

D’altra banda, la Unió Europea va treure ahir el Marroc de la reduïda llista de països tercers als quals va obrir la seva frontera exterior el mes de juliol passat, en considerar que no representaven un risc afegit a la propagació del coronavirus, així que el grup de destins autoritzats queda limitat a onze països.

Així ho van decidir els Vint-i-set estats membres en la revisió periòdica que realitzen d’aquesta llista a partir de criteris epidemiològics i la modificació dels quals tindrà efecte a partir d’avui. Es tracta de la tercera revisió des que els estats membres acordessin la llista: abans havien tret de la mateixa Sèrbia i Montenegro, en una primera actualització, i Algèria en la segona.

Malgrat aquesta decisió, i al marge de la dotzena de països, els 27 es van comprometre que els residents dels petits estats europeus com, per exemple, Andorra, Mònaco, San Marino i el Vaticà havien de ser considerats com a residents de la Unió Europea pel que fa al pas fronterer, i per tant beneficiar-se de la mateixa llibertat de moviment. Un punt que en la revisió que es va dur a terme ahir al matí es va ratificar, així que els residents andorrans continuen sent considerats residents de la Unió Europea a efectes de mobilitat interna amb els estats membres.

D’altra banda, les fronteres comunitàries també hauran de romandre obertes per a viatgers procedents de països no autoritzats si són ciutadans europeus o membres de la seva família, residents de llarga estada a la Unió Europea, i les seves famílies o persones amb funcions o necessitats essencials, com podrien ser membres de diferents equips sanitaris.

tracking