Cultura

La Diada andorrana de l'UCE es farà per primer cop a Andorra

La Diada andorrana de l'UCE es farà per primer cop a AndorraANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 33a edició de la Diada andorrana que se celebra en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, que es fa a Prada de Conflent, per primer cop es realitzarà a Andorra. Concretament, la data escollida és el 22 d’agost i la ubicació serà el Palau de Gel, a Canillo. Aquesta decisió té lloc per la situació d’emergència sanitària que es viu arreu del món, a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. Per aquest motiu, totes les classes i seminaris que es portaven a terme en aquesta universitat se celebraran de manera telemàtica entre els dies 16 i 23 d’agost.

Durant tota la jornada es realitzaran fins a 12 xerrades presencials, es projectarà un total de tres ponències prèviament enregistrades, mentre que n’hi haurà una tretzena que és realitzaran mitjançant videoconferència. Així ho va explicar la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, que va afegir que “estem a l’espera que el ministeri de Salut ens confirmi quantes persones podran venir de públic, ja que a l’espai hi caben fins a 300, però ara mateix per qüestions sanitàries tenim limitat l’aforament a 40 assistents”. De moment, des del SAC es va informar que es podran reservar places per a les ponències. No obstant això, les portes restaran obertes per tal que hi pugui entrar públic sense reserva en el cas que no s’hagi cobert l’aforament permès.

La temàtica que es treballarà en les diferents conferències girarà entorn al títol Andorra i multiculturalitat. Sobre aquest punt, la presidenta de la SAC va destacar que “serà un calidoscopi sobre la diversitat cultural de la societat andorrana”, i va avançar que nombroses persones de diferents nacionalitats que viuen al país aportaran la seva experiència. A més a més, durant l’anunci del trasllat de la Diada andorrana es va presentar el llibre L’Economia Circular i Andorra, que recull les conclusions de la jornada de l’any passat.

tracking