Pandèmia mundial

L'entrada de vehicles torna a nivells pre-Covid

Les pernoctacions hoteleres del primer cap de setmana d’agost superen les previsions de la UHA

L'entrada de vehicles torna a nivells pre-CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mobilitat posterior a la Covid-19 a la frontera hispanoandorrana ha recuperat les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia i el volum de vehicles que creua cada dia el punt fronterer entre ambdós estats se situa entre els 12.000 i els 15.000 cotxes. És el balanç d’ahir del director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, que va assegurar que “les xifres d’aquests dies són molt similars” a les de la mateixa època de l’any passat, i en aquest sentit va assegurar que “Andorra ha aconseguit recobrar la normalitat en el trànsit” des de la finalització de l’estat d’alarma d’Espanya, el 21 de juny, i la reobertura de les fronteres.

Aquestes xifres contrasten, però, amb el volum de vendes en establiments comercials de l’eix central d’Andorra la Vella, que han caigut prop d’un 30% durant el mes de juliol. Sobre aquest balanç, Bonell va indicar que “la mobilitat no sempre va relacionada amb el tema econòmic i amb el nivell de despesa dels visitants al país”.

Superen les previsions

D’altra banda, la Unió Hotelera d’Andorra va facilitar ahir les dades d’ocupació reals del Principat durant el primer cap de setmana d’agost. En aquest sentit, cal destacar que globalment la xifra de l’ocupació real es va situar en poc més de quatre punts per sobre de la previsió que havia fet la mateixa associació sobre la base de les reserves prèvies que tenia registrades. Així doncs, els establiments hotelers del país van registrar una ocupació del 54,17% respecte a la previsió, que era del 58,48%, així que el diferencial positiu es va acabar situant en els 4,31 punts.

Amb relació a l’ocupació hotelera de cada parròquia, només la de Canillo va estar per sota de la previsió que s’havia fet, concretament esperaven omplir el 41,42% de les places hoteleres i es van quedar en el 38,88%. De la mateixa manera, el Pas de la Casa tampoc no va assolir els valors que s’havien marcat com a referència pel que fa als turistes que hi pernoctessin, i va quedar lluny del 39,5%, situant-se durant tot el cap de setmana en un 35,25%. No obstant això, de manera global la parròquia d’Encamp va assolir la xifra prevista, omplint el 65,33% de les places hoteleres que té registrades.

On els hotels van rebre molts més visitants dels que havien previst en un principi va ser a les parròquies d’Andorra la Vella i de la Massana, que van passar de la previsió del 57,38% i del 58,51%, respectivament, al 66,89% i 66,34%. Cal tenir en compte, però, que la UHA va agrupar els establiments de Sant Julià amb els de la capital a l’hora de fer el balanç. Finalment, tot i que d’una manera no tan marcada, Escaldes-Engordany i Ordino també van superar les previsions inicials que tenien fetes en poc més de tres punts percentuals.

L'entrada de vehicles torna a nivells pre-Covid

tracking