Igualtat

Allotjades vuit víctimes de violència de gènere en pisos socials

Allotjades vuit víctimes de violència de gènere en pisos socialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Igualtat té allotjades vuit víctimes de violència de gènere en quatre pisos socials. Així ho va afirmar al Diari la cap de l’àrea, Mireia Porras, qui va manifestar que durant el confinament pel coronavirus es van arribar a ocupar els cinc habitatges, en els quals s’ubiquen dues persones afectades i els seus fills, si en tenen. “Els immobles que oferim des del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere suposen un pont perquè les dones tinguin una opció quan la seva situació és realment complicada i dificultosa, i puguin reconduir i superar els fets”, va indicar. A més, va exposar que l’àrea també disposa de diversos acords amb hotels i pensions on també poden derivar les persones afectades “que per la situació que han viscut no volen conviure amb una altra persona”.

En aquest sentit, Porras va explicar que durant el mes de maig hi va haver una onada “molt forta, fins al punt que ens entraven fins a vuit casos per dia”. I va afirmar que, per sort, el volum de dones que venien al servei durant el confinament “ha baixat una mica”. Així, quant al nombre d’expedients nous que ha registrat Igualtat, la cap va informar que des del 13 de març fins al 31 de juliol van atendre 87 dones maltractades, una xifra que denota un augment considerable dels casos respecte al mateix període del 2019, en el qual en van obrir 53. Amb referència al total de casos gestionats pel servei des de l’1 de gener fins a final de juliol, en què s’inclouen els actius, els de prevalença, els de retorn i aquells que ja han estat tancats, Porras va apuntar que són 244, 26 més que l’any passat. “Estem observant que ens trobem en les xifres que teníem al novembre, un fet que ens indica que probablement a final d’any arribarem a un nombre mai abans registrat”, va comentar. Pel que fa al nombre de casos actius, el servei n’està atenent 212, mentre que durant el 2019 n’eren 145, un fet que la cap de l’àrea va atribuir “a l’onada de nous expedients que van arribar durant els tres mesos més forts de la pandèmia de la Covid-19”.

Tanmateix, Mireia Porras va posar en relleu que les dades d’Andorra s’assimilen a les registrades als territoris veïns i a altres països. “Tots els organismes dedicats a la dona i fins i tot aquells que no ho estan, com l’Organització Mundial de la Salut, ja van expressar a l’inici del coronavirus que les dones patirien molt, ja que les dificultats que sofreixen s’agreujarien i augmentarien el nombre de casos de violència de gènere a escala mundial”, va matisar. I va afegir que aquest fet té lloc perquè moltes dones “s’han quedat sense feina i s’han vist obligades a tancar-se a casa amb el seu agressor”.

tracking