catalunya

La Generalitat farà 9.000 PCR a Sabadell, Terrassa i Ripollet

La Generalitat farà 9.000 PCR a Sabadell, Terrassa i Ripollet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat farà cribratges massius a l’àrea metropolitana nord davant l’augment dels casos de Covid-19 de les últimes setmanes. El departament de Salut i els ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Ripollet ins­tal·laran carpes del SEM on es faran proves PCR massives per frenar les cadenes de transmissió i evitar haver de prendre mesures més dràstiques. En total es faran unes 9.000 proves PCR per detectar persones positives en aquests municipis del Vallès Occidental.

Els cribratges massius es començaran a fer a partir d’avui en dos barris concrets de Ripollet amb unes 2.000 proves, segons va explicar el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en roda de premsa. A Sabadell es faran 4.000 proves a la zona sud de la ciutat i al barri de la Creu de Barberà, amb dues carpes. A Terrassa se’n faran 3.000 més. Es calcula que es faran testos cada dia durant tres dies a cada municipi.

Els encarregats de fer-ho seran facultatius i infermeres de l’atenció primària dels hospitals Parc Taulí, Terrassa i Mútua Terrassa, dels ajuntaments i del SEM.

El departament també va informar a través de les xarxes socials que s’ha decidit suspendre l’activitat a l’empresa Arfon Fruits d’Aitona, al Baix Segre, després de detectar, a través de la Inspecció de Treball que hi treballaven 19 persones que havien donat positiu per Covid-19 a les proves PCR. L’empresa va fer proves a un total de 90 persones –la meitat de la plantilla, formada per 190 persones– i el 42% van donar positiu. Davant la gravetat dels fets, Salut Pública va emetre una resolució suspenent la seva activitat.

L’empresa del Baix Segre es va visitar en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures Covid que realitza el servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió. Després d’una primera visita es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors.

El 23 de juliol un equip del servei d’Emergències Mèdiques s’hi va traslladar per realitzar les proves PCR als treballadors. Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l’empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. No obstant això, davant de la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el 30 de juliol amb Treball, Afers Socials i Famílies es va realitzar una inspecció per constatar si es prenien les mesures de seguretat laboral. Durant la inspecció es va constatar que 19 persones amb PCR positiva hi continuaven treballant.

tracking