política

El PS presenta un recurs d'empara al tràmit d'urgència de l'entrada a l'FMI

Els socialdemòcrates afirmen que decisions transcendentals s’han d’abordar amb calma

El PS presenta un recurs d'empara al tràmit d'urgència de l'entrada a l'FMIFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va presentar el 31 de juliol un recurs d’empara, davant de la Sindicatura del Consell General, per la tramitació amb caràcter d’urgència del projecte de llei d’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional i la proposta d’adhesió al conveni constitutiu de la mateixa institució. En aquest sentit, els consellers generals del PS van afirmar que “el moment polític ple de reptes i d’urgències” actual “no pot justificar que no s’abordi amb la calma necessària decisions transcendentals per al nostre país com ho és l’adhesió al Fons Monetari Internacional”.

En la mateixa petició, el PS va reiterar que encara no havia tingut accés a la informació corresponent. “Malgrat les reiterades peticions i el compromís del Govern de facilitar-la, continuem sense disposar de la informació necessària que ens permeti abordar un posicionament relatiu a l’adhesió al FMI.” En el document, que van signar tots els conseller generals de la formació, es fa referència explícita que “l’accés a la informació és la pedra angular que permet als consellers i a les conselleres generals exercir amb rigor la tasca d’impuls i de control de l’acció política del Govern que ens encomana l’article 50 de la nostra Constitució”.

A més a més, els consellers socialdemòcrates continuen qüestionant les xifres del cost econòmic real sobre l’entrada a l’organisme internacional, i van indicar que “la imprecisió de les diverses, i sovint contradictòries, informacions aparegudes en relació amb el cost econòmic-financer de l’adhesió a l’FMI i l’obscuritat quant als efectes de la mateixa i a les obligacions que poden desprendre-s’hi per al nostre petit país”. També van tornar a criticar la manca de transparència de l’executiu en relació amb les conseqüències sobre la sobirania nacional que podria acabar tenint l’entrada d’Andorra al Fons, tot adjuntant una demanda d’informació que el PS ja va fer el 2018.

tracking