L'agent suspès havia estat avisat al novembre

El comú de Canillo li ha obert un expedient sancionador i li ha retirat temporalment el càrrec i la retribució mensual

L'agent suspès havia estat avisat al novembreARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agent de circulació que el comú de Canillo ha suspès de feina i sou ja havia estat avisat a través d’una carta formal el novembre del 2019. Així ho van informar al Diari fonts properes a la corporació, que van manifestar que l’administració de Josep Mandicó havia rebut una alerta d’un company del servei afirmant que anava en estat d’embriaguesa a treballar. Així, van exposar que tenint en compte els antecedents del treballador comunal i les proves constatades se li ha obert un expedient sancionador pel qual se li retira el càrrec i el salari.

Les fonts consultades van explicar que els fets van succeir dilluns de la festa major canillenca, dia 22, quan l’agent de circulació realitzava la patrulla entre les sis i les vuit del matí amb un vehicle oficial del departament. “A les vuit va començar el torn el cap del servei, que com que no podia localitzar el company va trucar-li en diverses ocasions fins que va contestar i en controlar-lo va observar que es trobava en estat ebri”, van comentar les fonts. En aquell moment, el cap de circulació va demanar permís a un dels membres de la corporació canillenca per avisar els agents del cos de policia perquè li realitzessin la prova d’alcoholèmia, “ja que les sospites estaven fonamentades i no era la primera vegada que ens trobàvem en aquesta situació”. Segons van indicar, l’urbà va ser conscient de l’estat en què es trobava i va decidir anar cap a casa a descansar “perquè no es trobava bé”, però quan els agents policials li van efectuar la prova, “efectivament, va donar més del permès legalment, malgrat que no ens van poder notificar el grau d’alcoholèmia que tenia, i va ser traslladat al despatx de l’Obac, on posteriorment va passar a disposició judicial”.

Des del comú de Canillo van lamentar aquest succés i van considerar que “uns fets tan greus no es podien deixar passar així com si res”, ja que l’agent podria haver provocat un accident de trànsit i causar danys materials i ferits. A més, van apuntar que si hi hagués hagut qualsevol incidència, l’expedientat no hauria estat capaç d’intervenir-hi. Tenint en compte els fets, l’agent va ser citat l’endemà per tractar la incidència i es va procedir a l’obertura de l’expedient sancionador amb el qual es presentarà el plec de càrrecs dels quals és acusat i finalment es decidiran les conseqüències per al treballador.

tracking