reportatge

Bona acollida de la Cala laurediana

L’atracció estiuenca de Sant Julià, la nova cala, acull famílies i amics que volen gaudir d’una platja però des de la muntanya. Tot i que alguns usuaris asseguren que l’aigua està freda, indiquen que és un lloc segur i tranquil per buscar esbarjo dins la vall.

Bona acollida de la Cala lauredianaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aigua està una mica freda però és un bon lloc per portar els nens i que s’esbargeixin”, diu una veïna de Sant Julià de Lòria que ahir va anar a la Cala laurediana, una iniciativa que va obrir les portes ara fa poc més de tres setmanes i que acull famílies i joves que volen gaudir de la “platja” però des de la muntanya. Una nova atracció que uneix residents i turistes que han escollit el Principat com a destí segur per a aquest estiu.

“No hi ha ni una franja horària ni un dia preferit per assistir-hi”, explica un responsable, encarregat que no hi hagi cap incidència. “Va molt en funció del temps que faci”, afegeix. Principalment són veïns de la zona o de les parròquies pròximes. Tot i això, “des de la caseta de turisme i els hotels estan fent una bona promoció i cada vegada hi ha més persones a qui els crida l’atenció passar el matí o la tarda en aquesta cala artificial”, assegura el monitor. Les dades, a més, són positives. En total ja hi han passat 414 persones, 210 adults i 204 infants.

Tres euros per a les persones de més de setze anys, dos euros entre els dos i els quinze anys i gratuït per als nadons. Aquest és el cost que té poder accedir a la infraestructura. Una altra opció, però, és quedar-se al xiringuito que hi ha just al costat, que ofereix refrescos i tota mena de begudes, tot i que també hi ha l’opció de fer-hi un àpat.

“És el primer dia que venim i ens sembla una idea original”, explica una família. “Nosaltres hem vingut quatre tardes i la veritat és que és una zona que ens dona molta tranquil·litat”, diu una mare.

Normalment, si el cabal del riu és baix, el vigilant pot restar als afores de la cala controlant sense haver de fer ús d’una armilla de protecció constantment. Ara bé, si baixa amb més força és necessari que la persona se situï al costat del riu perquè, en cas necessari, pugui actuar amb rapidesa. De fet, hi ha un pla disse­nyat amb els bombers, ja que si una persona acabés sent portada per l’aigua actuarien amb l’helicòpter per la dificultat que presenta un rescat terrestre. Això no vol dir que el socorrista no pugui fer cap actuació. Segons expliquen els responsables al Diari, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) es tenen en compte unes mesures equiparables a les d’una piscina pública. Tot i això, des del comú es va decidir ampliar-les. “Tenim un desfibril·lador, una armilla i una farmaciola. És important tenir precaució perquè no estem parlant d’una piscina d’aigua estancada” indica el socorrista. Però no tot és responsabilitat dels organitzadors. Els assistents han de prendre precaució com, per exemple, utilitzar xancletes per evitar que hi hagi alguna pedra o algun desnivell que pugui fer mal. “Quan la vam construir es va fer un treball de retirada de possibles artefactes però en ser un hàbitat natural sempre hi poden haver alguns objectes.”

En general es tracta d’una iniciativa que esdevé una bona proposta per a aquest estiu anormal i que se se situa com una clara aposta que ha fet la corporació per tal de poder seguir endavant amb vista als pròxims estius.

Bona acollida de la Cala laurediana

tracking