x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
parapública

Andorra Telecom i el comú topen pel solar de la plaça de The Cloud

L’operadora afirma que el terreny de permuta és el que dona a l’avinguda Meritxell mentre que la corporació considera que ja és seu
Conxita Marsol i Xavier Espot en l'acte electoral en què van parlar del futur de l'espai.

El comú i Andorra Telecom topen pel solar de The Cloud

Conxita Marsol i Xavier Espot en l'acte electoral en què van parlar del futur de l'espai.

Actualitzada 03/08/2020 a les 06:26
La parcel·la que dona a l’avinguda Meritxell o la zona d’ús públic que deixarà la nova seu d’Andorra Telecom al terreny de l’antiga caserna de bombers. Per a la parapública, segons el ministre Jordi Torres, el terreny a permutar amb el comú de la capital és el primer mentre que per l’ens local, segons els seus responsables, és el segon, ja que consideren que el primer és seu. Aquest és el principal escull que hauran de salvar les dues entitats en les negociacions que començaran al setembre per delimitar la titularitat de tota la zona i que rebrà a canvi l’operadora per cedir una part del solar que és de la seva propietat. Perquè la diferència entre ambdós terrenys és enorme. Tant pel preu com pels metres quadrats. La zona de l’avinguda Meritxell ocupa la part de la plaça The Cloud on hi ha el mobiliari urbà, mentre que al darrere el projecte preveu enretirar l’edifici uns quatre metres per deixar una plaça pública al davant, la qual cosa suposa una superfície menor. La seu s’aixecarà amb les plantes que permet el pla d’urbanisme de la capital (sis pisos) i mantindrà una distància d’uns 25 metres amb l’edifici de davant. De la mateixa manera el valor de la superfície de les dues zones difereix substancialment a favor de la més cèntrica. Variables que són claus alhora de fixar els termes de la permuta.

Compromisos electorals
Al comú d’Andorra la Vella li interessa, per raons òbvies, que el terreny que haurà de donar a l’operadora es fixi per la banda baixa, per la qual cosa considera que les negociacions s’han de centrar en la part del darrere del solar; el de davant insisteixen les mateixes fonts que els pertany. La realitat és però, que la titularitat del solar és d’Andorra Telecom però els responsables de la corporació s’agafen a unes declaracions que el Cap de Govern va fer el 13 de desembre, l’últim dia de la campanya en les passades eleccions comunals. Xavier Espot, a la plaça de The Cloud acompanyat de Conxita Marsol, va anunciar que a la zona no s’edificaria sempre i quan la victòria fos per a la llista de l’actual cònsol. Es tractava d’una cessió al comú a canvi d’un terreny, però a continuació va afirmar que també es cedia una part del solar de la nova seu per a espai públic. I és aquí on s’agafa el comú.


El president de la parapública, Jordi Torres, considera tot el contrari. Els metres del solar que no s’utilitzin per construir la nova seu que permetrà que es mantingui la plaça no són objecte de permuta perquè l’edifici també hi surt guanyant si té un espai obert al davant. El que sí que suposaria un fort deteriorament en els actius de la companyia és donar sense compensació tot l’espai que toca amb l’avinguda Meritxell, possibilitat que, a hores d’ara, ni es contempla. La discussió versarà sobre la quantitat i preu dels metres quadrats que han de correspondre a la parapública perquè sobre el terreny de permuta no hi ha debat. El comú ofereix la zona de l’aparcament del Fener II que va obtenir per la cessió del 15% del propietari un cop aprovat el pla parcial de la zona on es vol edificar un centre comercial amb 700 places d’aparcament. 1.600 m2 en total per la corporació, que va assegurar que no té cap intenció de donar-los tots en l’operació. De la mateixa manera que Andorra Telecom situa el valor del metre quadrat de l’espai de la plaça per sobre del de l’aparcament. Un pèrit haurà de definir els termes de la permuta.


Parc tecnològic

L’operadora pretén reprendre els contactes amb els responsables de la corporació el mes vinent per poder desbloquejar la situació, i conèixer de quin espai a l’aparcament disposa per decidir quin ús li donarà. Tot i que encara no hi ha una decisió ferma la companyia es planteja la possibilitat de construir un altre edifici on hi situaria un parc tecnològic per fomentar la innovació empresarial i atreure i desenvolupar talent vinculat al sector.
 
UN EDIFICI MÉS DISCRET DE 14 MILIONS D'EUROS
El nou edifici d’Andorra Telecom no tindrà cap similitud amb el projecte The Cloud. Ni per dimensions, ni per pressupost ni per singularitat. El que sí que compartirà és part dels usos. Acollirà les oficines comercials, una zona cultural i una sala d’exposicions. El parc tecnològic i empresarial se situaria en un edifici proper, amb la qual cosa que l’únic que es descartaria del projecte The Cloud és la zona comercial. La companyia ha adjudicat la redacció del plec de bases de la seu que està previst licitar al setembre. L’edifici tindrà un cost previst de 14 milions d’euros i ha d’estar acabat d’aquí a uns tres anys.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts