pandèmia mundial

La Generalitat torna a decretar el tancament dels bars a mitjanit

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) havia aixecat la norma a les zones que tenien brots

La Generalitat torna a decretar el tancament dels bars a mitjanitEUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha tornat a decretar el tancament de bars i restaurants a partir de la mitjanit a les ciutats afectades per brots de coronavirus malgrat la suspensió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'aquesta norma.

L'Executiu català va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) la nova resolució, que entrarà en vigor diumenge a les 9 hores per un termini de 15 dies.

La suspensió del tribunal afectava la part del text que limitava l'horari de bars, restaurants, quiosquets i bars musicals de Barcelona i municipis de la seva àrea metropolitana, a més de Figueres i Vilafant (Girona) i més de 40 municipis de la província de Lleida. Això va estimar la Sala davant del recurs de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) contra la resolució que va publicar el Govern el 24 de juliol amb noves mesures de contenció del Covid-19.

Ara, la nova resolució del Govern afecta Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà (Barcelona).

D'aquesta manera, les mesures de contenció s'ampliaran també a Castelldefels i Gavà, després de la sol·licitud al Procicat de formar part del grup de municipis metropolitans amb restriccions arran d'un repunt de casos positius entre la població.

La resolució continua contemplant la prohibició de reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat, la limitació d'aforament en bars i restaurants i la recomanació de romandre en el domicili excepte en determinats casos. Aquests casos són anar a treballar; anar a centres de salut, cuidar persones grans, nens, discapacitats i dependents, per a comprar productes bàsics, acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o renovació de permisos, entre altres.

Les noces, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres es limitaran al 33% del seu aforament, mentre que les activitats esportives i culturals com gimnasos, cinemes, teatres i piscines, entre altres, es podran dur a terme sempre que no se superi el 50% de l'aforament i si es compleixen les normes de seguretat.

EL PIB ESPANYOL ES DESPLOMA UN 18,5% DURANT EL SEGON TRIMESTRE

El Producte Interior Brut (PIB) d’Espanya es va enfonsar un 18,5% en el segon trimestre del 2020, segons ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La reculada, la més gran de la història en un trimestre des que es tenen registres, reflecteix l'aturada gairebé absoluta de l'economia entre abril i juny a conseqüència de l'estat d'alarma, que es va prolongar des del 15 de març al 21 de juny passats. En taxa interanual, la patacada és del 22,1%. Com va dir el ministeri d'Economia fa uns dies, però, les mesures econòmiques del Govern han evitat una caiguda del PIB del 25%. Espanya, doncs, ja està tècnicament en recessió després d’encadenar dos trimestres consecutius de caiguda del PIB. En el primer –que va reflectir les conseqüències de l'impacte del coronavirus a la Xina, la seva extensió inicial per Europa i les turbulències financeres, a més dels 15 primers dies de l'estat d'alarma– l'activitat econòmica es va contreure un 5,2%. Espanya ha acumulat durant sis anys consecutius un creixement abans de tornar a entrar en recessió.

tracking