PANDÈMIA MUNDIAL

El brot de Canillo contagia patinadors espanyols

La Federació Espanyola d’Esports de Gel detecta positius provinents d’Andorra i Salut diagnostica dos nous casos del contagi juvenil

El brot de Canillo contagia patinadors espanyolsPALAU DE GEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El caràcter internacional de l’estada esportiva que té lloc durant els mesos d’estiu al Palau de Gel ha propiciat que el positiu d’una patinadora resident en el brot juvenil de Canillo hagi escampat el virus més enllà de les fronteres del país. Segons va assegurar ahir el president de la Federació Andorrana d’Esports de Gel, Josep García, l’associació homòloga espanyola ha diagnosticat alguns casos positius d’esportistes que havien participat en el campus del Principat.

És per aquest motiu que des de la Federació Espanyola d’Esports de Gel s’han posat en contacte amb l’organisme andorrà per sol·licitar la llista de patinadors que durant el mes de juliol han assistit a l’estada de la parròquia canillenca. L’objectiu és poder rastrejar els contactes i aturar la cadena de contagi d’un brot que resta per determinar el seu abast, ja que també podria afectar a altres federacions al haver-hi presents patinadors de Noruega, Suècia, Finlàndia, Alemanya o França.

En qualsevol cas, el que sí que és segur és que tres esportistes espanyoles segueixen confinades en un hotel al formar part de la xarxa de contactes de la patinadora resident. De moment, però, totes elles han donat negatiu a la TMA i estan aïllades de forma preventiva fins a la setmana que ve, quan se’ls sotmetrà a una segona prova serològica. Així mateix, la resta de patinadors –tant andorrans com estrangers– que estan inscrits en l’actual campus estan desenvolupant la seva activitat amb total normalitat.

La versió de Camp

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp –que es va reincorporar a la feina dijous a la tarda després d’haver resultat negatiu al test– va lamentar que les celebracions juvenils que es van desenvolupar al marge del programa d’actes de la festa major hagin sigut el detonant de la transmissió del virus. “Certament fa dues setmanes no hi havia la percepció de risc que hi ha ara sobre els rebrots, però espero que a partir d’aquesta situació els joves, no només els de Canillo, hagin pres consciència de la importància de respectar les mesures de seguretat”, va expressar Camp.

Paral·lelament, el cònsol major va defensar que un parell de dies abans d’iniciar-se la festa major, d’acord mutu amb la Quadrilla de Canillo, van reduir el programa a la mínima expressió per evitar precisament el contagi del virus. En aquest sentit, el dirigent demòcrata va desvincular les jornades festives de Canillo de les concentracions de joves que tenen lloc a totes les parròquies durant l’estiu. “Amb el bon temps és normal que tinguin ganes de sortir i distreure’s després d’estar uns mesos confinats a casa, però ho han de fer amb unes precaucions que no sempre tenen tant presents com la gent adulta”, va reflexionar.

D’altra banda, com a president del Consell d’Administració del Palau de Gel, va remarcar que dins de les instal·lacions del recinte “s’han pres mesures exigents, fins i tot més enllà de les que recomanava el ministeri de Salut” per tal de preservar la seguretat dels esportistes que participen en el campus. Per aquest motiu, Camp va afegir-se a la tesi que el Palau de Gel tan sols és una víctima colateral del brot canillenc.

Tres nous casos al país

Pel que respecta a l’actualització sanitària, el Govern va informar ahir del diagnòstic de tres nous positius, dos d’ells vinculats al brot de Canillo, que ja suma per si sol set casos actius. A nivell de país, la xifra de casos actius s’eleva a 66 i el nombre total de contagiats augmenta a 925 des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa les recuperacions, ahir va rebre l’alta mèdica el darrer pacient que estava ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Per tot plegat, ja són 807 persones les que han superat la malaltia, mentre que la xifra de defuncions segueix estabilitzada en 52.

tracking