Polèmica comunal per utilitzar formigó en la reconstrucció del camí Ral

Dolsa demana que s’aturin les obres i es tornin a començar fent servir la tècnica de la pedra seca

Polèmica comunal per utilitzar formigó en la reconstrucció del camí RalAPAPMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sessió del consell de comú d’Ordino que va tenir lloc ahir es va centrar en la polèmica entre la majoria i el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, sobre la reconstrucció d’un mur de pedra seca al camí Ral en el qual la corporació està utilitzant formigó per revestir l’interior. D’aquesta manera, Dolsa va demanar que el comú aturi les obres i es tornin a fer de nou només utilitzant la tècnica de la pedra seca. “Els treballs s’haurien d’haver realitzat amb pedra seca, com s’ha fet històricament, per això demanem l’aturada de les obres i que s’iniciïn de nou amb la metodologia tradicional i no amb formigó”, va indicar el conseller de l’oposició. En aquest sentit, cal recordar que l’entitat mediambiental Apapma va denunciar dimarts a través de les xarxes socials que Ordino arregli el camí amb ciment. “Ho haurien d’haver fet al natural, no a força d’aprofitar residus d’asfalt procedents de l’escarificat de la carretera”, van manifestar.

Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va defensar “l’aixecament del mur revestit amb formigó dona més seguretat a la zona”. I va puntualitzar que la part exterior de l’obra no sofrirà cap impacte visual, ja que “farem servir la tècnica ancestral de la pedra seca per mantenir la tradició”. Tanmateix, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va exposar que el trànsit del camí requeria que es reforcés la contenció.

Durant la sessió, Dolsa va posar sobre la taula la restauració immediata de la façana de l’hotel Casamanya, la qual considera “que es troba en un estat pèssim i dona mala imatge als turistes en estar situat a l’entrada del poble”. Mortés va valorar la proposta del conseller favorablement i va comentar que la corporació està treballant “en un projecte per a l’establiment, malgrat que encara es troba en un estat embrionari, però hi podria haver algun inversor privat interessat”. Tudó també va veure amb bons ulls la iniciativa de l’excònsol major ordinenc.

tracking