Mor un turista per una caiguda a Tristaina

El cos de la víctima es va localitzar sobre una placa de gel situada al costat del tercer estany

Mor un turista per una caiguda a TristainaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de muntanya dels bombers va dur a terme ahir el rescat del cos d’un home de 38 anys no resident que va morir a Tristaina, Ordino. Els bombers van rebre l’avís a les 11.23 h del matí i van trobar el cos en una zona propera al tercer llac, on hi ha una zona de gel a causa de la poca llum del sol que hi toca durant l’any.

Els bombers van traslladar-se en helicòpter després de rebre la trucada d’un particular que formava part d’un grup que visitava els llacs indicant que havien vist “una persona inconscient sobre el gel”.

El cap de guàrdia del cos va explicar que en arribar al lloc els efectius del cos desplaçats van comprovar que l’excursionista era difunt i van requerir la policia i el metge forense per certificar la mort de la persona trobada. L’home anava tot sol i la policia va informar que no havien rebut cap requeriment que alertés de la desaparició d'una persona o d'algú que no hagués tornat després de sortir a fer una excursió.

Els bombers es van fer càrrec del trasllat del cos una vegada es va autoritzar l'aixecament del cadàver i la policia està fent la investigació per determinar les circumstàncies de la defunció encara al lloc dels fets. Tot i que falten l’informe forense i els resultats de l’autòpsia, els primers indicis apuntarien a una caiguda en aquella zona de gel.

Durant el mes de juliol, els bombers ha efectuat cinc rescats més de muntanya, tots amb ferits de poca consideració. El darrer va ser el 20 de juliol quan un usuari del Bike Park a Pal-Arinsal va patir un accident amb bicicleta a les pistes. El dia 15 es van fer dos rescats simultanis. Un home de 34 anys que s'havia desorientat al pic dels Pessons i un ciclista que s'havia accidentat, també al Bike Park. El dia 8 van rescatar un excursionista a l'Angonella i el dia 1, un conductor que va caure per un precipici amb el cotxe a Pal.

tracking