consum

Els tabaquers temen la prohibició de la publicitat

Calvo afirma que el sector és un dels puntals de l’economia i s’ha de tractar amb cura

Els tabaquers temen la prohibició de la publicitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de tabac destaquen l’impacte negatiu que pot arribar a tenir el conveni per al control del consum i les vendes de l’OMS que entrarà en vigor el 9 d’agost vinent. El president de la Unió de Comerciants de Tabac d’Andorra, Raül Calvo, va explicar al Diari que el sector és un dels puntals de l’economia del país, ja que “en depèn una part dels pressupostos de l’Estat i dels establiments comercials”. Per aquest motiu, va indicar que “cal tractar l’adhesió amb molta cura per no matar el sector”.

El president va recordar que el conveni ja estava aprovat pel Consell General i només faltava la tramitació internacional, tot i això va manifestar que les conseqüències reals d’aquest dependran de com decideixi desenvolupar-ho el Govern. “Ara entra en vigor, però no s’aplica, ja que es preveuen uns terminis per anar desenvolupant polítiques de control en el consum del tabac, la publicitat i les informacions als paquets i les polítiques fiscals”, va incidir Calvo. I va afegir que en les últimes reunions que ha mantingut amb l’executiu, “m’han informat que se’ns tindrà en compte a les taules de treball per pactar els períodes i desenvolupar el conveni plegats”.

Tot i això, va posar en relleu que el sector aprofitarà els terminis “al màxim possible per seguir mantenint el negoci viu i per això demanarem que siguin com més tard millor”. En aquest sentit, va incidir en què “per sort, encara tenim a favor nostre el fet que encara tenim preus competitius en comparació amb els països veïns, un fet que incentiva els visitants a venir a comprar tabac”.

Pèrdues durant la pandèmia

Calvo també va posar en relleu que durant el confinament i el temps que les fronteres van estar tancades el sector va arribar a perdre quasi el 100% dels ingressos. “Els tres mesos que va durar la pandèmia van ser molt rellevants, vam perdre més del 90% de les vendes aproximadament, una xifra que ha fet molt de mal a diversos establiments que es dediquen a la comercialització del producte”, va afirmar.

Tanmateix, va exposar que a partir de la reobertura del tram fronterer amb França “la recuperació ha estat molt ràpida, els comerciants em diuen que el juny i el juliol l’activitat ha estat força agraïda i se situen quasi al 100% dels beneficis”. D’altra banda, va informar que la situació a la vall no és tan idíl·lica com al nord del país. “Les condicions a la frontera espanyola fan que la situació no sigui tan bona i que ens troben al voltant del 50% de les vendes que teníem en el mateix període de l’any passat”, va comentar el president del sector.

tracking