Societat

Escaldes no retornarà els diners de les activitats fins al setembre

Els usuaris tindran una reducció en el pagament segons la quantia aportada al març

Retard en el retorn dels diners de les activitatsC. E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes abonarà els diners de les activitats no dutes a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19 amb un descompte de la pròxima factura del mes de setembre i no amb un reemborsament directe al compte bancari, com estava previst.

La corporació, quan es va declarar la crisi sanitària, es va veure obligada a cancel·lar totes les activitats relacionades amb l’oci, cultura o esports. Això va comportar que els usuaris veiessin alterades les seves formacions durant tres mesos. Algunes d’aquestes es paguen trimestralment, és a dir, cada tres mesos. Així, les classes de març a juny es van pagar just abans de l’esclat de la crisi. Altres, en canvi, es paguen cada mes.

Alguns usuaris van explicar alDiari que els pagaments mensuals sí que van quedar anul·lats. La problemàtica, però, ve donada perquè des de casa comuna indicaven que sense haver de fer cap gestió es retornarien els diners de les classes no dutes a terme. A hores d’ara encara no han rebut cap ingrés de retorn per part de l’ens públic. “Quan hem trucat ens asseguren que el departament de Finances té coneixement que s’ha procedit a pagaments trimestrals i que no ens preocupem” va dir una usuària.

El comú, però, ara sembla que ha fet un canvi de discurs i que no serà fins a les inscripcions del mes de setembre que els interessats no podran veure retornats els diners amb un descompte de la primera factura segons els que es va pagar el març. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, va explicar al Diari que no es tracta d’un abonament “sinó d’una reducció del que es va cobrar”. A mode d’exemple, si es van cobrar 25 euros al març i la factura del setembre és de 50 euros, l’usuari només haurà de pagar la diferència restant, en aquest cas serien 25 euros. També, si una persona no té interès a apuntar-se a les activitats de cara al setembre, podrà anar a casa comuna i se li retornaran els diners.

Dolsa va assegurar que s’ha de mirar “cas per cas” quins han estat els pagaments fets i si hi ha hagut retorn, ja que va apuntar que “constantment estem firmant el retorn de petites factures relacionades amb els abonaments d’aparcament, entre altres”. El cònsol va assegurar que el retorn està garantit i va al·legar que hi ha pocs casos que es trobin amb aquesta situació.

RETORN IMMEDIAT A L'ARTALROC

El comú escaldenc sembla que no es fa enrere amb la petició que el Govern abandoni ArtalRoc, propietat de la corporació i que té cedida a l’executiu com a sala d’exposicions, al mes aviat possible. De fet, la cònsol major, Rosa Gili, ja va informar en una sessió de comú que la intenció de la corporació és que es volia recuperar al setembre. En aquest sentit, el cònsol menor, que no va voler donar gaires detalls, va explicar al Diari que encara està per acabar de definir la nova utilitat que tindrà la sala d’exposicions, però que aquesta “serà una peça més de la zona alta d’Escaldes- Engordany”.

tracking