Cap transacció immobiliària d'obra nova durant el segon trimestre

Les transaccions immobiliàries baixen un 54% durant els mesos de confinament

Vista del centre d'EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament i l'aturada de l'activitat econòmica per la pandèmia mundial de la Covid-19 ha tingut una repercussió directa en les transaccions immobiliàries amb cap operació d'obra nova, durant el segon trimestre de l'any, segons el recull del departament d'Estadística de Govern. La baixada general és del 54,2% i el descens acumulat en els darrers dotze mesos és del 28%.

L'absència d'operacions de transmissions de béns immobles d'obra nova entre l'abril i el juny deixa el balanç immobiliari dels últims dotze mesos en una caiguda que s'enfila al 81,6%. La disminució és menys acusada en les unitats de segona mà, que baixen un 51,9%, que creix fins al 54% en l'apartat de pisos, habitatges unifamiliars i edificis i frega el 56% en el grup de terrenys i places d'aparcament.

Les dades indiquen que les operacions de béns immobles han disminuït un 52% en general, amb un 54% en el cas de pisos, habitatges unifamiliars i edificis, un 55,9% de les places d'aparcament i el 42,1% en el grup d'altres construccions i es precisa que només augmenta en l'àmbit de locals comercials i magatzems, amb un 9,1%.

tracking