Jover carrega contra Bartumeu per dubtar del futur del sistema financer

El ministre defensa els canvis d’un model “que pot donar sostenibilitat a llarg termini”

Jover carrega contra Bartumeu per dubtar del futur del sistema financerSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va respondre ahir amb contundència a les afirmacions del president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, que havia posat en dubte la viabilitat del sistema financer. “És una mica irresponsable havent tingut el lloc que ha tingut de permetre aquestes afirmacions amb tanta lleugeresa”, va etzibar el ministre a l’excap de Govern. En aquest sentit, Jover va defensar que el sector bancari està “en plena transformació” cap a un model que “pot donar sostenibilitat a llarg termini” si bé és cert que va admetre que “el posa sota tensió”. “Tenim unes entitats financeres sòlides en comparació amb les d’altres territoris. Hem de restar importància a les crítiques de tothom que es bellugui i que estan faltades de fonament”, va sentenciar.

A més, el titular de Finances va tractar de naturalitzar el fet que hi puguin haver concentracions bancàries tot i que aquest no sigui l’actual escenari d’Andorra. “A molts sectors de negoci, degut a l’increment de regulació, els costos fixes cada vegada són més grans i es veuen obligats a fusionar-se per augmentar el marge de benefici”, va reflexionar. Per aquest motiu, el ministre va comentar que la funció de l’executiu radica en “acompanyar en els processos de reflexió sobre les perspectives de negoci”.

A més, seguint un dictamen del Comitè Tècnic sobre les normes internacionals d’informació financera, Jover també va anunciar ahir en roda de premsa l’actualització del marc comptable del sistema financer. Concretament, el ministre va fer pública l’aprovació de la modificació del marc comptable aplicable a les entitats del sistema financer andorrà i als organismes d’inversió col·lectiva de dret andorrà per tal d’actualitzar-los de conformitat amb les normes internacionals ja aplicables a la Unió Europea.

tracking