Solidaritat

Govern elabora un tríptic sobre el tràfic d'éssers humans

L'executiu compta amb el Servei d'atenció a víctimes d'aquest delicte, que dona suport i protecció a adults i infants que ha patit les conseqüències d'aquesta activitat il·legal

Dia Mundial tràfic d'éssers humans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, amb motiu del Dia Mundial contra el tràfic d'éssers humans que es commemora avui, ha difós a través d'Internet un tríptic informatiu elaborat pel Servei d'atenció a víctimes del tràfic d'éssers humans (Savteh) del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut. L'objectiu d'aquesta acció, impulsada per Afers Socials i la secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, és fomentar la sensibilització sobre aquesta qüestió, ja que és la segona activitat il·legal més lucrativa del món i més del 70% de les víctimes són dones i nenes.

Andorra va ratificar el conveni de l'ONU contra la delinqüència organitzada transnacional el setembre del 2011 i forma part del conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic de persones, que va entrar en vigor al Principat l'1 de juliol del 2011. El Servei d'atenció a víctimes del tràfic d'éssers humans es va crear el 2017 com una prestació de suport gratuïta i garantida de la cartera de serveis socials i sociosanitaris per lluitar contra aquest delicte i protegir-ne a les víctimes. El servei ofereix atenció a aquestes persones i als seus fills o filles menors d'edat, així com protecció, informació, orientació, assessorament, recuperació, i seguiment en l'àmbit psicològic i jurídic.

tracking