pandèmia mundial

Ros afirma que Galícia no ha vetat Andorra

Els viatgers que es desplacin des del país s’hauran d’inscriure en un registre perquè la Xunta en tingui constància

Ros afirma que Galícia no ha vetat Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros, va manifestar que l’adhesió d’Andorra a la llista de 136 països i territoris amb incidència alta de rebrots de la pandèmia del coronavirus, no és un problema per al país. “Es tracta d’un procediment estrictament informatiu, un registre per tenir un control sobre on van de viatge els residents gallecs i que totes les persones que provinguin d’aquests 136 territoris ho hagin de notificar”, va dir el diplomàtic.

En aquest sentit, va posar en relleu que el Principat “ha fet i està gestionant la propagació del virus correctament i no hi veu cap indici per preocupar-se per la qüestió. “No ho veig ni mínimament alarmant, ja que no és una prohibició, tan sols ho han d’informar i ja està, els gallecs que vulguin visitar el país ho faran igualment”. I va indicar que considera més preocupant que “els turistes de Gran Bretanya no puguin viatjar a Espanya, ja que alguns també vindrien a Andorra a consumir i passar algun cap de setmana als establiments hotelers del país”.

Galícia va fer públic ahir a través del Diari Oficial (DOG) que els viatgers que es desplacin a Galícia des d’Andorra s’han d’inscriure en un registre fixat per la Xunta per a les persones procedents dels territoris que han estat catalogats com d’alta incidència de la Covid-19. La mesura s’aplica als viatgers que hagin passat un mínim de 14 dies en aquestes zones abans d’arribar a Galícia i la comunicació a les autoritats sanitàries s’ha de fer a la conselleria a través d’Internet a l’adreça https://coronavirus.sergas.gal/viaxeiros o trucant al número de telèfon 881002001. I afectarà molts residents i andorrans d’origen gallec que cada estiu es desplacen a passar les vacances a diferents indrets del territori gallec.

D’aquesta manera, els viatgers disposen d’un termini de 24 hores per comunicar les seves dades personals, un telèfon de contacte i el motiu de la visita a Galícia. Tanmateix, la Xunta especifica en el document que eliminarà la informació dels registrats 28 dies després de l’arribada de la persona a territori gallec.

La llista inclou cinc comunitats autònomes espanyoles, Aragó, Catalunya, Navarra, País Basc i la Rioja i països com Portugal, l’Argentina, Mèxic o Brasil, des d’on cada estiu arriben centenars de gallecs que viuen a l’estranger, a més d’altres llocs amb un elevat nombre de contagiats com Rússia, els Estats Units, Croàcia, Luxemburg o Mònaco. El criteri de la Xunta es revisarà cada dues setmanes i s’actualitzarà el llistat de països amb alta incidència de coronavirus en funció de l’evolució de la infecció en cada zona.

tracking