Pandèmia mundial

Registre obligatori dels viatgers d'Andorra per anar a Galícia

La Xunta inclou el Principat en la llista dels 136 territoris d'alta incide`ncia de la Covid-19

Registre obligatori dels viatgers d'Andorra per anar a Galícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viatgers que es desplacin a Galícia des d'Andorra a partir d'avui s'han d'inscriure en un registre fixat per la Xunta per a les persones procedents de 136 territoris que han estat catalogats com d'alta incidència de la Covid-19. La mesura s'aplica als viatgers que hagin passat un mínim de 14 dies en aquestes zones abans d'arribar a Galícia i la comunicació a les autoritats sanitàries s'ha de fer a la conselleria a través de Internet a l'adreça https://coronavirus.sergas.gal/viaxeiros o trucant al número de telèfon 881002001. I afectarà molts residents i andorrans d'origen gallec que cada estiu es desplacen a passar les vacances a diferents indrets de Galícia.

Els viatgers disposen d'un termini de 24 hores per comunicar les dades personals, un telèfon de contacte i el motiu de la visita a Galícia i la Xunta especifica que eliminarà la informació als 28 dies de l'arribada de la persona a territori gallec.

La llista inclou cinc comunitats autònomes espanyoles, Aragó, Catalunya, Navarra, País Basc i la Rioja i països com Portugal, l'Argentina, Mèxic o Brasil, des d'on cada estiu arriben centenars de gallecs que viuen a l'estranger, a més d'altres llocs amb un elevat nombre de contagiats com Rusia, els Estats Units, Croàcia, Luxemburg o Mònaco. El criteri de la Xunta es revisarà cada dos setmanes i s'actualitzarà el llista de països amb alta incidència de coronavirus en funció de l'evolució de la infecció en cada zona.

tracking