pandèmia mundial

Estable el jove ingressat per Covid-19 a la Seu

L’estudi de contactes descarta més contagis pels dos infants del casal d’estiu infectats

Estable el jove ingressat per Covid-19 a la SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de trenta anys ingressat a l'Hospital de la Seu d'Urgell per Covid-19 es manté estable tot i que encara requereix fer ús de l’oxigen, al patir una pneumònia.

El noi, que va ingressar aquesta setmana després de ser contagiat en una zona considerada de risc a Catalunya, es troba amb una evolució favorable. Fonts del centre sanitari van informar al Diari que aquesta setmana es podria procedir a l’alta si no “hi ha complicacions”. De fet, l’alcalde, Jordi Fàbrega, va explicar que el pacient “mai ha tingut una afectació greu”, si bé es mantenia ingressat, “ja que el virus pot provocar reaccions inesperades”.

Cal recordar que la setmana passada també es van diagnosticar dos casos més positius en un casal d’estiu de la capital alturgellenca. Fàbrega va assegurar que després de fer el seguiment de contactes i les proves per detectar el virus, no s’ha diagnosticat cap altre positiu. Així doncs, a hores d’ara la Seu compta amb un total de cinc casos actius, sumant-hi dues persones que ja havien estat diagnosticades de caràcter lleu.

Els casos se sumen al total de 89.727 registrats a tot Catalunya, dels quals 886 més que en el recompte que es va fer dissabte, segons va informar ahir la Conselleria de Salut de la Generalitat. Del total, 4.250 han estat hospitalitzats en estat greu (actualment n’hi ha 69) i s'han registrat 40.806 altes hospitalàries fins al moment.

De les dues zones amb l’estat més alarmant, el Segrià i Barcelona, es va registrar ahir a la ciutat comtal un total de 265 casos més, que sumen fins a 18.991 registrats des de l’inici de la pandèmia, i a la comarca lleidatana 3 més que en el darrer recompte, i s’acumula així un total de 4.952.

Les funeràries han registrat fins al moment 12.677 morts per coronavirus, les mateixes que el balanç de dissabte: 6.948 en hospital o centre sociosanitari, 4.116 en residència, 805 en domicili, i la resta són casos no classificables per falta d'informació.

Quant a residències d'ancians, hi ha fins ara 15.601 persones que han donat positiu.

tracking