oci

Sant Julià arrenca la festa “reduïda”

L’equip de Marsol diu que la limitació d’aforament no permet la democratització dels actes populars

Sant Julià arrenca la festa “reduïda”COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura de la Ràdio de Festa Major va ser el tret de sortida pels lauredians que ahir van iniciar la seva Festa Major. Una jornada on es van sumar els actes de les festes de la parròquia escaldenca, que va començar amb la celebració el dijous. Per contra, el comú de la capital va informar que cancel·lava els actes que començaven el 31 de juliol arran de la situació sanitària actual de la Covid-19.

Els joves lauredians van marcar l’inici d’uns dies de festa a les 7 de la tarda a la plaça de la Germandat, tot i les mesures de seguretat marcades pel Govern. La inauguració de la gesta va comptar amb la presència dels cònsols i consellers de la parròquia.

El cònsol major Josep Majoral va demanar “seny” a l’hora de participar en els esdeveniments programats, malgrat que la d’enguany sigui “una festa major reduïda i familiar”. Posteriorment es va donar peu a la celebració del primer concert de la festa major a càrrec dels Madretomasa. Una celebració que podran gaudir els veïns de la parròquia fins al pròxim dimarts, 28 de juliol. Qui no ho podrà fer seran els veïns d’Andorra la Vella. La corporació va destacar que ha decidit adoptar la decisió d’anul·lar-la per “prudència i responsabilitat” perquè les recomanacions sanitàries fan necessari evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes als grups de convivència habituals, segons van recollir en un comunicat.

La corporació que encapçala Conxita Marsol va destacar que s'ha valorat fins a última hora mantenir alguns actes però que finalment s’havia optat per no celebrar-los perquè es considera que la limitació de l'aforament en espectacles infantils o esdeveniments populars com el Ball del Contrapàs “és contrària a la democratització dels actes populars que, per definició, són oberts a tots els ciutadans”. El comú va recordar que ja havia decidit anul·lar els concerts, com el que hi havia previst d'Estopa perquè el grup va cancel·lar la gira, i tota la resta d'actuacions previstes, com la d'Els Pets.

Amb tot això, l’equip comunal va concloure que tenen el convenciment que “pel bé de tots, pren la decisió més encertada” i va confiar poder programar els propers anys actes que puguin comptar amb la participació de tots els ciutadans. Per la seva banda, l'oposició socialdemòcrata també va fer públic en un comunicat que lamenta la cancel·lació dels actes de la festa major tot i que entenen “la difícil decisió adoptada per l'equip de Govern”. El conseller Sergi González va manifestar que “és una pena” la suspensió de la festivitat però que comparteixen la decisió del comú per la situació sanitària i per evitar possibles contagis de coronavirus.

Sant Julià arrenca la festa “reduïda”

tracking