salut

Aprovada la construcció d'un nou hospital a la Seu d'Urgell

Aprovada la construcció d'un nou hospital a la Seu d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d'Urgell tindrà un nou hospital públic. La junta del patronat que es va celebrar ahir va decidir donar suport a la proposta de departament de Salut de Catalunya, amb el vistiplau de la Diputació de Lleida i l'ajuntament de la capital urgellenca.

El reencaminament dels recursos financers previstos per a les obres d'ampliació i la reforma de la Unitat sociosanitària, permeten encarrilar aquest projecte, que està valorat en 5,04 milions d'euros, dels quals tres els aporta Lleida. D'aquesta quantitat s'ha decidit destinar un import aproximat de 600.000 euros durant aquest any, a l'ampliació de 16 places residencials, així com a la reforma de les habitacions i banys existents, mentre que l'altra part de la subvenció es destinarà al futur centre hospitalari. La resta de finançament necessària per a la construcció del nou hospital comarcal per a l'Alt Urgell serà aportada pel departament de Salut i fons europeus. Per desenvolupar el nou projecte que s'hauria de començar a edificar durant el 2022, s'iniciarà una taula de treball amb representació de professionals, grups municipals i col·lectius d'usuaris. Quan les instal·lacions entrin en funcionament, l'edifici que actualment ocupa l'hospital passaria a destinar-se íntegrament a usos sociosanitaris i residencials, i s'iniciaran els tràmits administratius per tal de crear una empresa pública que assumeixi la titularitat i la gestió de l'hospital.

Per la seva banda, l’oposició de Compromís per la Seu, va celebrar que el govern de Catalunya rectifiqui i aposti per un nou hospital públic a la capital urgellenca. Tanmateix, va lamentar que l’actual centre mèdic té una de les mitjanes de llits per habitant més baixes del territori català. I va insistir en la creació d’una taula de consens per definir el model hospitalari.

tracking