pandèmia mundial

Un segon infant del casal d'estiu de la Seu dona positiu en Covid-19

L’alcalde, Jordi Fàbrega, assegura que va estar en contacte amb la família del primer cas

Un segon infant del casal d'estiu de la Seu dona positiu en Covid-19M. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un segon infant del casal d'estiu de la Seu ha donat positiu a la Covid-19 després del que es va detectar el dimecres. L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va explicar al Diari que el conatgi no es va produir a les activitats de lleure malgrat la seva participació, sinó que va estar en contacte amb la família del primer afectat fora del casal. Fàbrega va assegurar que és en aquest àmbit on el menor es va infectar del coronavirus, ja que en l'estudi de contactes “ha donat positiu gent del nucli familiar del nen”. Per contra, l’alcalde va destacar que cap altre company del casal ni tampoc els monitors han donat positiu a les proves de diagnòstic que se'ls va fer.

Amb aquest nou cas, doncs, ja sumen un total de cinc casos actius a la capital urgellenca, després que s’ingressés un jove de trenta anys amb pneumònia a l’hospital de la Seu, com també dos casos més de caràcter lleu.

Per altra banda, la consellera de Salut de la Generalitat va assegurar ahir que començava a veure la llum al final del túnel al Segrià. El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va explicar en roda de premsa que tot i que la situació epidemiològica sembla que es comença a estabilitzar, els responsables de Salut es van mostrar molt prudents perquè els contagis encara no han registrat un descens significatiu i no es plantegen ara com ara relaxar les mesures a la comarca. “No volem engegar a rodar tot el treball i l'esforç de la ciutadania per voler córrer”, va afirmar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Per contra, Argimon va alertar que la taxa de risc de rebrot de la pandèmia de coronavirus és alt en el conjunt de Catalunya i va concretar que, a l'àrea metropolitana de Barcelona, la pandèmia està creixent. Al conjunt del territori català se sumen 1.597 positius nous per Covid-19 confirmats per PCR respecte del balanç de fa 24 hores. Això situa en 75.288 la xifra global de positius.

BARCELONA CELEBRA SANT JORDI MALGRAT EL REPUNT DE CASOS

Tot i l’augment de casos a la comunitat catalana, ahir es va celebrar una versió d’estiu de Sant Jordi amb obres exposades al públic al carrer i dins de les llibreries, amb mascaretes, distància de seguretat i xerrades virtuals. Aquesta iniciativa va tenir lloc pel fet que el Dia del Llibre i de la Rosa, el 23 d'abril, no va poder celebrar-se per les mesures de confinament davant de la crisi sanitària del coronavirus. A Barcelona es va aconseguir reunir a les grans llibreries del centre els compradors i curiosos amb un efecte “d’un dissabte”, segons alguns llibreters. La Cambra del Llibre, al costat del Gremi de Floristes, però, va decidir celebrar la festa sense parades al tronc central del passeig de Gràcia. A tota la ciutat es va comptar amb noranta parades. Madrid, Saragossa, Valladolid i Cantàbria també van dur a terme la celebració.

tracking