PANDÈMIA MUNDIAL

La promoció del festival de música ha costat 40.000 euros

Andorra Turisme ha fet oficial avui l'ajornament a finals de maig del Mountain Music, que mantindrà l'actuació d'Ainhoa Arteta pel 5 de setembre en un format reduït

La ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director d'Andorra Turisme, Betim Budzaku.A. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri i Andorra Turisme han decidit cancel·lar l'Andorra Mountain Music, el festival previst per al mes que ve que havia de ser un atractiu per aconseguir més visitants i turistes al país en un moment de caiguda en picat del turisme a causa de la pandèmia mundial. La promoció dels concerts ha suposat entre 40.000 i 45.000 euros, segons ha detallat el director d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, que ha assenyalat que "hi ha qui dirà que són diners perduts i altres que és una inversió perquè la intenció és celebrar-ho l’any vinent".

L'únic que no s'ha cancel·lat és l'actuació de la sopranoAinhoa Arteta el dia 5 de setembre a la Casa de la Vall, que tindrà un format reduït amb un públic de 400 persones que haurà de seure en cadires. La resta de concerts es preveu que es facin l'any que ve cap a finals de maig. S'oferiran cinc concerts, un per cap de setmana, per tal de no solapar les actuacions amb el Cirque du Soleil.Quant al format, es mantindrà un públic màxim de 4.000 persones "perquè el lloc és molt premium", tal i com ha destacat Budzaku. Els contractes dels artistes, Budzaku ha assenyalat que tenien una certa "flexibilitat"perquè en cas que la situació sanitària no els permetés celebrar el festival, els podrien celebrar abans de 12 mesos.

Sobre la decisió de cancel·lar les actuacions de l'agost, la ministra de Turisme, Verònica Canals, ha expressat que "ha estat difícil de prendre" i "molt dura perquè hem estat moltes nits sense dormir per veure com estructurar-ho tot plegat".Tot i això, l’evolució de la pandèmia i la incertesa que aquesta suposa en els potencials turistes, han estat determinants per ajornar la celebració del festival al juny de l’any vinent.

ENTRADES PER A 4000 PERSONES AMB GENT DE PEU I SEPARADES

La programació eren sis concerts entre l'1 d'agost i el 5 de setembre que es duien a terme a la plataforma de Soldeu i a la plaça del Consell General. L'objectiu de la iniciativa era potenciar les estades i les pernoctacions dels turistes al país arran del buit que ha deixat la cancel·lació de l'espectacle del Cirque du Soleil per la pandèmia, el qual estava previst que es realitzés aquest mes. El primer concert de l'Andorra Mountain Music 2020 anava a càrrec de la cantant catalana Mónica Naranjo i estava previst per a l'1 d'agost. Una setmana més tard, el dia 8, la plataforma havia d’acollir l'espectacle del discjòquei holandès Don Diablo, mentre que la música pop del cantant espanyol Beret estava marcada per al 15 d'agost. El toc de rock venia de la mà del grup Texas, el 22 d'agost, i una setmana més tard, el dia 29, ho feia el discjòquei i productor francès, Bob Sinclair. Finalment, el cicle de concerts el tancava la soprano Ainhoa Arteta, a la plaça del Consell General, amb un aforament màxim per a 500 persones. En els altres concerts es permetia l’entrada d’un màxim de 4.000 persones, una xifra que va validar el ministeri de Salut per mantenir la seguretat i evitar cap rebrot del coronavirus. La gent havia d’estar de peu i mantenint distàncies.

tracking