pandèmia mundial

Noruega recomana no viatjar a Andorra i imposa quarantena als viatgers

El govern del país escandinau aplica les mesures de restricció per Andorra i Espanya

En verd, els països en què Noruega no aplica restriccions de viatge, i en vermell els que sí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noruega ha recomanat evitar viatges a Andorra i Espanya que no siguin essencials. Des de demà, els dos països entren en la llista d'estats de quarantena obligatòria de 10 dies pels viatgers noruegs que vinguin d'aquestes regions, així com pels residents andorrans i espanyols que vulguin anar a visitar el país. En principi, les mesures s'aplicaran fins el 20 d'agost. L'onada de rebrots a Espanya és el motiu pel qual se l'ha inclòs en la llista 'vermella' de països, en la qual també hi són Portugal, Romania, Bulgaria, i bona part de Suècia. Pel que fa Andorra, la recomanació de Noruega és viatjar a països de la Unió Europea i l'espai Schengen on hi ha menys de 20 contagiats per cada 100.000 habitants, i amb els 42 casos actuals, també s'han imposat les restriccions al Principat.

França recomana no viatjar a Catalunya

El primer ministre francpes, Jean Castex, ha recomanat "vivament" avui als seus ciutadans que no viatgin a Catalunya. Finlament no tancaran la frontera, però sí que s'ha fet aquesta demanda ja que "la situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats", segons ha indicat Castex. A més, ha explicat que el govern francès reforçarà els controls a la frontera i està en contacte amb les autoritats espanyoles perquè es limiti el màxim possible el fluxe de Catalunya cap a França. Per la seva part, des de la Generalitat han assenyalat a l'agència Reuters indicant que "Catalunya té unes mesures de seguretat molt més estrictes que la resta d'Europa, fins i tot França".

Discoteques tancades i horaris pels bars i restaurants

En aquest sentit, la Generalitat ha afegit noves mesures de prevenció aquesta tarda. Ha decidit tancar l'obertura de discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacle a Catalunya.També queden suspeses a tot el país les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts. A més, s'ha establert les 24 h com l'hora de tancament de les activitats de salons de joc, casinos, i sales de bingo.

Finalment, s'ha establert que a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com Lleida i algunes localitats properes, els bars, restaurant, terrasses, guinguetes i bars musicals han de tancar a les 24 h.

El primer ministre francès, Jean Castex.

tracking