Consell de comú

Escaldes aprova un pressupost de 30 milions entre retrets

La parròquia invertirà 6,5 milions d'euros i la partida principal, de tres milions, podria destinar-se a pisos socials

La sessió del consell de comú que ha tingut lloc aquesta tarda Escaldes-EngordanyA. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquesta tarda un pressupost per al 2020 de 30 milions d'euros, 6,5 dels quals es destinaran a inversions. La partida principal, de 3 milions d'euros serà per a "nous equipaments" que, segons ha indicat el cònsol menor, Joaquim Dolsa, "podria ser una inversió per comprar alguna cosa". Sense donar més detalls, la cònsol major, Rosa Gili ha remarcat que seria una una inversió "important i necessària". I, en ser preguntats sobre si es destinaria a comprar un terreny per a fer-hi pisos socials, han somrigut i Gili ha comentat que "no renunciem a res del que hem anat defensant, i els pisos estan sobre la taula". Tot i això ha destacat que "tenim tot el mandat per fer-ho".

La resta d'inversions destacables són un milió d'euros per a les obres de la plaça de la Creu Blanca, 400.000 euros per al Prat del Roure, 300.000 per a la millora de la casa comuna i 100.000 per l'aparcament de Caldea. A més, es preveu l'embelliment de la part alta de la parròquia i l'ampliació del cementiri. Un altre dels projectes capdalts de la parròquia és la creació d'un fons de 2,5 milions d'euros per ajudar els ciutadans de la parròquia.

El pressupost s'ha aprovat sense el suport de l'oposició, perquè, tal com ha expressat el conseller Miquel Aleix, "necessita projectes emblemàtics que facin que la nostra parròquia continuï sent capdavantera en molts sectors". Projectes com l'aparcament de l'Obac -que ha ocupat bona part del debat pel conveni que havien signat prèviament el demòcrates i que la majoria ha posat en dubte- o la separativa d'aigües a Fiter i Rossell -que s'ajorna per al 2021-.

Un altre dels punts discordants han estat la bossa de 2,5 milions d'euros que el comú pretén "buidar" en ajudes socials. El conseller Jordi Vilanova ha posat en relleu que "es destinen sense cap fonament o marc legal" i afegia que "no podem votar un fons que no sabem com es distribuirà". Per acabar de posar-hi cullerada, Núria Barquín ha destacat que "la cònsol era reticent a aportar diners al fons solidari perquè no sabia a què destinarien els diners i a nosaltres ens passa el mateix amb aquest pressupost".

tracking