pandèmia mundial

França examinarà demà si finalment tanca les fronteres amb Espanya

Les autoritats no descarten cap possibilitat i els preocupa el rebrot de coronavirus a Catalunya

França examinarà demà si finalment tanca les fronteres amb Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emmanuel Macron examinarà demà amb el seu Consell de Defensa la possibilitat de tancar fronteres per protegir-se de la propagació del coronavirus, segons va anunciar ahir l'executiu gal.

Després de diversos dies d'especulacions sobre eventuals restriccions al pas de la frontera amb Espanya pels brots declarats principalment a Catalunya, el portaveu del Govern, Gabriel Attal, va reconèixer que totes les hipòtesis estan obertes. “No descartem res per principi. Observem la situació tal com és. Tenim en compte totes les mesures que es poden prendre per protegir la seguretat sanitària”, va exposar Attal.

El Portaveu va recordar que a França hi ha 350.000 treballadors transfronterers que creuen cada dia els passos i que haurà de tenir-se en compte quan s’abordi l’assumpte.

La notícia va arribar després que el president de la Generalitat, Quim Torra, reportés el nombre de positius de Covid-19 a Catalunya en les darreres 24 hores, amb 721 nous contagis.

El rebrot de la comarca lleidatana del Segrià sembla haver entrat en fase de descens, amb 23 casos diagnosticats en la jornada d’ahir. En general, a tota la regió sanitària també han baixat els positius a 40, la qual cosa suposa 52 menys que al dia anterior.

El conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que comprèn les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, concentren 523 dels nous casos diagnosticats.

Amb això, les autoritats sanitàries catalanes estan estudiant restringir les reunions d'oci en horari nocturn després de comprovar que la majoria dels rebrots es donen en l'àmbit lúdic i entre els joves que no prenen precaucions.

El secretari de Salut Pública, Josep María Argimón, va informar que podria anunciar aquesta nova mesura per atallar el rebrot de contagis, sobretot a l'àrea de Barcelona, i va descartar tornar al confinament domiciliari.

L’Aragó continua desbocat i ahir va notificar 325 nous casos. Gairebé tots els casos notificats durant la jornada van ser d’aquesta regió. De fet, en els últims set dies acumula ja 2.000 contagis en nombres rodons. Al conjunt d’Espanya ja hi ha contemplats 223 rebrots, 23 més que al dilluns.

tracking