pandèmia mundial

Caserna confinada

Un parc de bombers de Bragança (Portugal) ha quedat sota mínims després que un resident lusità a Andorra viatgés al país i contagiés el seu germà.

Caserna confinada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar a visitar la família durant les vacances és una de les pràctiques més habituals de la societat, però, què passa quan sense voler-ho acabés generant una cadena de contagis de coronavirus? Aquest és el cas d’un resident lusità al Principat que va donar positiu al virus dilluns a Portugal i va contagiar el seu germà, que treballa com a bomber a la caserna d’Izeda, al municipi de Bragança. Arran del contagi, les autoritats lusitanes s’han vist obligades a aplicar mesures d’aïllament als companys de bombers que han tingut contacte amb ell fins que es determini si han agafat el SARS-CoV-2. “Més d’una vintena d’efectius del cos de bombers estem confinats a les nostres llars després del positiu d’un dels nostres companys, tot i que encara n’hi ha alguns que no han estat confinats”, afirma el comandant de la caserna, Oscar Esmério.

D’aquesta manera, la caserna d’Izeda va quedar tancada i quasi sense cap efectiu, motiu pel qual van demanar suport a les poblacions limítrofes “per cobrir les sol·licituds d’ambulàncies, incendis i altres actuacions que realitzem a la zona”. El comandant explica que cinc bombers, entre els quals es trobava el germà del resident, van acudir a l’extinció d’un incendi el cap de setmana passat i una de les teories és que aquest “seria un dels focus de possible contagi amb la resta d’efectius, a més del contacte a la caserna diàriament”.

Tot i l’alarma que va generar la notícia entre els agents d’extinció d’incendis portuguesos, Esmério, posa en relleu que “de moment tothom es troba bé i no tenim cap mena de símptoma, però ens preocupa poder contraure el coronavirus i contagiar-lo als nostres familiars, ja que són població de risc”. Va afegir que la primera prova per descartar si tenen el virus “ens la farem demà i a mesura que sapiguem si el tenim o no, tornarem a treballar amb totes les mesures de protecció”.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir que Andorra va informar les autoritats sanitàries portugueses que un contacte d’un positiu del focus detectat a l’obra d’Escaldes havia viatjat al seu país i l’enquesta epidemiològica que li van realitzar allí va treure a la llum el contagi del resident lusità, tot i que no saben si es va contagiar a Andorra o durant el viatge al seu país d’origen. El municipi de Bragança acumula 375 afectats per coronavirus des de l’inici de la pandèmia, entre els quals hi ha 99 casos actius en què s’inclou el positiu importat d’Andorra.

tracking