Pandèmia mundial

Sense balls ni menjar a les festes majors

Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany presenten una programació en format reduït i més orientada cap a les famílies

Sense balls ni menjar a les festes majorsA. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus provocarà un escenari inèdit en temps de festes majors: silenci a la nit i la desaparició de les barres al carrer. Els concerts es gaudiran al vespre i des de les cadires: amb la mascareta posada i la pertinent distància de seguretat. Desapareixeran també els food trucks i la possibilitat de menjar a peu dret al carrer per evitar que la gent es tregui la mascareta, i els gels hidroalcohòlics seran clars protagonistes de les celebracions. Les d’enguany seran festes orientades als més menuts i les poques atraccions que hi haurà seran per a la canalla i es desinfectaran abans de cada viatge.

Sant Julià de Lòria deixarà enrere les imatges de la plaça de la Germandat i l’avinguda Verge de Canòlich plenes de gom a gom. La festa major, que comença aquest divendres i s’allargarà fins dimarts 28, estarà orientada als més petits de les cases que, tal com va expressar la cònsol menor, Mireia Codina, “són els que pitjor ho estan passant amb aquesta situació”. En aquesta edició, el comú proposa una festa major sense actes multitudinaris i amb concerts de grups del país que s’allargaran fins a les 21 hores del vespre.

LA MEITAT DEL PRESSUPOST

La celebració d’enguany s’ha planificat utilitzant menys de la meitat del pressupost previst. Amb tot, Codina va manifestar que “no volem dir que ho hem estalviat, sinó que ho revertirem en altres activitats culturals a la parròquia”. En relació amb les activitats, la cap de Cultura, Laura Rogé, va assegurar que totes estan subjectes a les mesures sanitàries preventives recomanades per Govern. El control de l’aforament serà una de les mesures, és per això que Rogé va recalcar que cal minimitzar el nombre d’adults que acompanyen els menors en les activitats per tal de donar cabuda al màxim de nens possible. De fet, en algunes activitats caldrà demanar cita prèvia i altres es limitaran a unitats de convivència.

Quant a l’oferta, hi haurà activitats esportives com l’obertura de la piscina de la parròquia per a tothom, on es farà una gimcana per a nens de 8 a 14 anys, o el tenis taula. També es manté l’aviada de coets, el ball de la Marratxa, actes religiosos, les havaneres i el castell de focs. Les sardanes es reinventaran en format audició.

ESCALDES ALLARGA UNA MICA

Escaldes-Engordany dona el tret de sortida a la festa major demà i aposta per concerts a l’aire lliure que acabaran a les 22 hores i tindran un aforament màxim de 250 persones, sempre assegudes a la cadira, amb mascareta i sense ballar. De fet, en cas que no es respectin les normes, els treballadors “convidaran a marxar” l’assistent. En el cas de les havaneres, es preveu un aforament de 100 persones que es reduiria fins a la cinquantena en cas que plogui i s’hagi de traslladar a la sala d’actes de la parròquia.

Per garantir que hi hagi el màxim d’espai possible, l’avinguda de les Nacions Unides es tancarà al trànsit. La festa d’enguany inclourà també mercats de pagès però en cap cas hi haurà degustació d’aliments per evitar que la gent es retiri la mascareta. Des de l’organització s’ha optat per donar més espai als artistes del país i també per oferir actuacions al vespre a l’aparcament dels Veedors, així a l’actuació de dijous de DJ Montalvo, el seguirà, divendres, un tribut a U2; dissabte Salva Racero i Miquel Abras i diumenge serà el torn de Patxi Leiva.

ANDORRA TURISME I EL GOVERN MANTENEN EL CALENDARI PREVIST PER AL FESTIVAL DE SOLDEU

Andorra Turisme i el Govern mantenen el calendari previst per a la celebració de l’Andorra Mountain Music, que tindrà lloc a la plataforma de Soldeu, a Canillo, durant el mes d’agost. Així ho van confirmar des de la societat i l’executiu al Diari, malgrat que ambdós van informar que tenint en compte l’estat de la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus és evolutiva i varia dia a dia, el ministeri de Salut segueix analitzant totes les possibilitats i no es descarten canvis en el protocol del festival si es complica la situació. Per la seva banda, des de Progressistes - SDP van criticar ahir que el Govern no cancel·li el festival pels rebrots al país i destini els diners invertits a altres factors més necessaris en aquests moments, com per crear feina a través de la borsa del servei d’ocupació. Així, també van exposar que consideren un sense sentit que l’executiu demani als comuns que no realitzin concerts i balls per les festes majors i després organitzin un festival de música. I van afegir que al Govern li manca un pla polític per revifar el turisme.

Sense balls ni menjar a les festes majors

tracking