Reportatge

Nou copes de vi i dotze de conyac

Un resident de 46 anys va establir el nou rècord mundial d’alcoholèmia assolint els 5,14 g/l en un control. L’home fregava el coma etílic

Nou copes de vi i dotze de conyac

Creat:

Actualitzat:

Nou copes de vi i dotze més de conyac. Això és el que s’ha de beure un home per arribar fins als 5,14 grams d’alcohol per litre de sang, i un resident de 46 anys va assolir dissabte a les 23.40 hores aquest rècord mundial d’alcoholèmia. Amb la taxa de 5,14 g/l, l’home va esmicolar la marca que prèviament havia assolit un altre resident andorrà el 2017 amb una taxa de 4,86 que fins dissabte era el rècord del món.

Josep Anton Touceda, president del Col·legi de Metges, indicava que “una persona amb una taxa d’aquest tipus hauria d’estar en coma etílic”. És per això que apuntava que “no és el que se sol beure, podríem dir que és un cas excepcional”. En aquest sentit, Touceda valorava que “molt probablement” sigui una persona que té “molta més tolerància a l’alcohol”. Així doncs, concloïa que el resident devia tenir “una tendència al consum d’alcohol que provoca que el seu organisme i el seu fetge estiguin acostumats a processar-lo”.

Tot i això, i en ser preguntat sobre la quantitat que s’ha de beure per arribar a aquests límits, afirmava que “la quantitat és molt variable perquè depèn del tipus d’alcohol que es begui” i de la constitució de la persona que l’ingereix.

Els fets van succeir després que diverses persones veiessin un Porsche circulant de manera temerària a Ordino en direcció a Llorts, amb invasions del carril contrari i aturades en sec al mig de la carretera. Una d’elles va alertar a la policia, que va controlar el conductor quan es disposava a entrar a casa seva, al Serrat. Els agents van estar una bona estona intentant practicar-li el pertinent control, però degut al seu estat va costar molt, ja que fregava el coma etílic i pràcticament no s’aguantava dret. Finalment li van poder practicar la prova i en veure l’elevada taxa de 5,14 g/l, multiplicant per deu el màxim permès (0,50), es va procedir a la seva detenció.

Dues hores més tard, la policia va detenir un altre resident de 48 anys amb una taxa de 3,67 que ja hauria estat detingut en alguna altra ocasió conduint sota els efectes de l’alcohol. Aquestes van ser dues de les 16 detencions que va efectuar la policia la setmana passada per delictes contra la seguretat del trànsit, la majoria de les quals emmarcades en la campanya d’alcoholèmia.

tracking