Justícia

L'audiència de Madrid ratifica l'absolució de Borja Thyssen

El fill de la baronessa estava acusat d’un frau fiscal a hisenda l’any 2007

L'audiència de Madrid ratifica l'absolució de Borja ThyssenF. Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Madrid ha ratificat l’absolució definitiva de Borja Thyssen per l’acusació d’un delicte de frau fiscal a hisenda per no haver tributat per unes exclusives que havia cobrat d’una revista el 2007.

El tribunal espanyol va desestimar els recursos que havien presentat les acusacions, fiscalia i hisenda, i va considerar que no va simular que residia a Andorra per evitar declarar per tot el volum dels diners que va ingressar. Thyssen ja havia argumentat que residia al Principat i que no havia passat a Espanya els 183 dies que es consideren com a límit per determinar que ha de tributar al país veí. Amb això, l’audència madrilenya va afirmar que no hi havia proves suficients per demostrar que el fill de la baronessa no vivia al Principat.

Els fets es remunten a l’octubre de 2007, quan la revista ¡Hola! va publicar un reportatge de 50 pàgines sobre les noces de Borja Thyssen amb Blanca Cuesta. La revista va pagar 1,4 milions per l’exclusiva però ho va fer a una societat de Nevada, als Estats Units. Posteriorment, Thyssen va dissoldre aquesta societat en acollir-se a l’amnistia fiscal. La fiscalia va demanar per a ell dos anys de presó i 1,2 milions entre quota defraudada, d’uns 630.000 euros, i la multa. El desembre passat, després que el jutge considerés que no hi havia proves suficients per condemnar-lo, les acusacions van recórrer el cas. Tot i això, el 19 de maig, la secció sisena de l’Audiència Provincial de Madrid va donar la raó a Thyssen. El termini per a recórrer davant el Suprem va acabar i el passat 7 de juliol l’Audiència va declarar ferma l’absolució.

El fill de la baronessa Thyssen té pendent una altra acusació per delicte fiscal per la declaració de renda del 2010.

tracking