Pandèmia mundial

Encamp aprova una rebaixa de sous del 10%

La corporació aportarà 1,5 milions d’euros al fons de Govern per fer front a la crisi sanitària

Encamp aprova una rebaixa de sous del 10%COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va aprovar ahir una reducció del 10% dels sous dels càrrecs electes de la corporació fins a final d’any. Ho va fer durant la sessió de consell de comú que va tenir lloc al Pas de la Casa. En aquest sentit, la cònsol major, Laura Mas, va manifestar que els diners que s’estalviïn dels salaris es destinaran a la conselleria d’Afers Socials, concretament a la partida de prestacions socials. “Vam estar mirant quines eren les necessitats de la ciutadania i vam creure que hem de ser solidaris i donar un cop de mà a les famílies més necessitades, ajudant-les en el pagament de les colònies d’estiu i de les activitats extraescolars quan comenci el curs acadèmic”, va manifestar la cònsol major encampadana.

Per la seva banda, el conseller de l’oposició del PS+I David Rios va posar sobre la taula que tots els consellers comunals socialdemòcrates es van rebaixar un 10% el salari el mes de juny. “La situació actual requereix un gest de la classe política, per aquest motiu des del PS vam reduir els nostres salaris de forma voluntària el mes passat. Jo, per exemple, vaig destinar els diners a Assandca”, va destacar. Tanmateix, el conseller socialdemòcrata Enric Riba va indicar que seria partidari d’allargar la reducció salarial, tot i que la llei marca la finalització de la mesura a finals d’any. “La rebaixa dels sous sembla una gran obra d’ajuda solidària, però el fet que només sigui fins al desembre fa pensar que només és una careta per tancar l’expedient”, va dir.

La corporació també va aprovar l’aportació d’un total d’1,5 milions d’euros al fons de solidaritat del Govern. “Es tracta d’un import molt important, però hem de tenir en compte que l’executiu ha destinat en els darrers dos mesos un total de 2.800.000 euros a ajudes als ERTO a la població de la parròquia que s’ha vist afectada, i des del comú considerem que aquesta aportació és un acte de solidaritat envers la ciutadania”, va detallar Mas.

D’altra banda, els consellers del PS+I es van abstenir de la votació argumentant que la corporació hauria de destinar aquest import a les famílies més necessitades de forma directa, sense haver de fer el circuit del Govern. “Seria més raonable que el comú administrés aquesta xifra, ja que som l’organisme més proper”, va exposar Rios.

Al seu torn, la consellera comunal d’Agrupament Encampadà Esther Vidal es va mostrar a favor de l’aportació al Govern, ja que “donada la situació que estem vivint per la pandèmia és una cosa que s’havia de fer”. Tot i això, va explicar que una de les condicions de la formació per votar-hi a favor va ser “que se’ns informés de la repercussió que té aquesta donació a la nostra parròquia”. “En un primer moment vam tenir una mica de dubtes, però finalment vam entendre que per una millor aportació a la ciutadania l’opció més adient era que l’executiu fes el barem de repartició”, va expressar.

tracking