Associacions

Càritas va destinar uns 440.000 euros l'any passat a l'acció social realitzada a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Càritas Andorrana va presentar ahir les dades relatives al balanç de la seva activitat durant l’any 2019. En aquest sentit, l’entitat va informar que havia destinat un total de 438.764 euros, dels quals 93.619 eren recursos propis de la mateixa institució. En el mateix document, Càritas va informar que els principals programes als quals havia destinat la seva inversió eren el Rober, l’atenció primària a les persones i el Banc d’Aliments. Concretament a cadascun dels programes va invertir 200.000, 90.000, i 51.818 euros, respectivament. El total de les despeses durant l’any va ser de 462.693 euros, una xifra lleugerament inferior al 2018, dels quals el 75% es van destinar als programes socials.

L’organització va fer un balanç positiu de les actuacions realitzades al llarg del 2019, ja que, tal com va manifestar, “el nombre de beneficiaris s’ha estabilitzat”. La institució, en un comunicat, va afegir que havia pogut mantenir el volum d’activitat gràcies “a tots els patrocinadors, els col·laboradors, els socis i els treballadors que li fan confiança any rere any”. Càritas també va recordar que la seva feina la fa de manera conjunta amb el ministeri d’Afers Socials, que encapçala Víctor Filloy, i també “amb altres agents socials privats, que li donen suport, ja sigui amb finançament, a través de campanyes de suport o de donacions de material o de recursos”.

“La pobresa afecta l’equilibri de la societat, i entre tots hi hem de fer front, tant l’administració pública com les organitzacions no governamentals i les empreses”, va recordar Càritas.

tracking