Pandèmia mundial

Vives tanca les visites parroquials a Ordino

El cònsol i el Copríncep episcopal destaquen la tasca del jovent per donar suport a la gent gran durant l'emergència sanitària

Vives amb els cònsols d'OrdinoAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha tancat avui a Ordino les visites que ha fet a les set parròquies per conèixer com s'ha viscut la pandèmia al Principat amb la reunió que ha mantingut amb els cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. Mortés ha explicat que Vives ha agraït la feina dels empleats del comú durant la pandèmia i que han comentat sobre les accions del comú per aquesta crisi, com l'aportació de 800.000 euros al fons del Govern o la rebaixa de sous del 15% que tindran els càrrecs comunals. El Copríncep i el cònsol han coincidit a destacar la feina del jovent de la parròquia durant els mesos d'emergència sanitària per ajudar la gent gran i Vives ha manifestat que "és molt bonic que entre les generacions es doni aquesta bona interrelació".

Vives ha subratllat la bona valoració de les institucions del país, entre elles, també la de Coprincipat, ja que van tots a la una. "Cadascú fa el que ha de fer perquè això és el que provoca que l'engranatge del conjunt de l'estat funcioni bé", ha comentat el Copríncep episcopal, qui ha afegit que aquesta idea s'ha de transmetre a les generacions més joves i als que acaben d'arribar al país. També ha destacat la labor dels comuns i la seva importància al país perquè és on la ciutadania recorre directament. "En tots els comuns he trobat una molt bona salut de resposta cap a la ciutadania en aquests moments de pandèmia". I ha afegit que cada comú ha intentat treballar per resoldre les seves necessitats, ja siguin de la gent gran, del jovent, dels temporers, com és el cas de Canillo, o amb les gestions dels 'stop labs'.

Joan-Enric Vives ha volgut agrair que les esglésies es mantinguessin obertes perquè tothom qui volgués, pogués expressar la seva fe, i ha afegit que en aquests moments és quan s'ha de vetllar pels col·lectius que són vulnerables, com la gent gran, els joves o aquells col·lectius amb malalties o discapacitats, als quals se'ls fa molt més complicat un confinament.

tracking