Un sotsoficial de policia denuncia irregularitats en el concurs dut a terme el 2015

Una sentència obligava a revisar la valoració dels candidats a l’oposició d’oficial però el resultat torna
a ser objecte de litigi

Un sotsoficial de policia denuncia irregularitats en el concurs dut a terme el 2015Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El concurs de promoció interna per cobrir set places d’oficial de policia l’any 2015 ja va ser examinat pels tribunals i podria acabar de nou a la Batllia si els dos recursos al Govern interposats per sots­oficials que es van quedar a les portes de l’ascens no obtenen el resultat que es demana que és en essència que s’invalidi l’edicte. El Tribunal Superior va estimar parcialment, en una sentència del febrer, els recursos dels policies afectats obligant a una nova valoració dels candidats a l’oposició. La qüestió polèmica era la puntuació atorgada per les formacions acreditades: la sentència entenia que aquesta no havia estat fidel al que dictava el reglament de promoció interna del cos. Reavaluat el resultat per part del comitè tècnic de selecció encarregat pel concurs (i presidit pel director, Jordi Moreno) la situació dels dos recurrents no ha variat. Les notes tornen a ser objecte de polèmica i per a un dels demandants (els dos han presentat recursos individuals al Govern) una prova fefaent que se’l vol perjudicar i de les greus irregularitats que s’haurien comès per evitar el seu ascens i promocionar d’altres agents més afins a la direcció.

De fet, el sotsoficial, en el recurs adreçat al Govern, demana que es depurin eventuals responsabilitats disciplinàries i que es determini si es pot haver incorregut en infraccions penals. Vol explícitament que en la resolució del recurs administratiu no prenguin part ni el director del cos ni els directors adjunts Bruno Lasne i Miquel Àngel Barbolla, ni altres tres funcionaris del cos amb càrrecs de responsabilitat, així com dues lletrades del ministeri d’Interior. Tanmateix, sol·licita que “es determini si han falsejat o alterat documentació i dades en el present concurs; que es determini quin grau de participació i coneixement tenen en la seva constant voluntat de perjudicar aquesta part i beneficiar tercers”.

El recurs (un element que comparteix amb l’altra demanda interposada) també al·lega la il·legalitat del comitè tècnic de selecció. Inicialment aquest estava conformat per Jordi Moreno, Bruno Lasne, Maribel Lafoz i Teresa Ferreira. Lafoz, jubilada del cos des de final del 2015, no ha estat substituïda (era la secretària del comitè) i en la nova acta (la de la reavaluació) només consten les firmes dels altres tres. El recurrent entén a més que, en virtut de la sentència del Tribunal Superior, s’hauria d’haver nomenat un nou comitè de selecció o bé que el ministre ratifiqués l’anterior i que amb posterioritat s’obrís un termini perquè els candidats poguessin acreditar les formacions, procés que no s’ha seguit. Per tot plegat, considera que la composició del comitè i l’acta són nuls i denuncia que “han conspirat per deixar-me fora de les places d’oficial”.

tracking