Afers socials

El Consell d'Europa pagarà el pla nacional per a infants i adolescents

Experts de l’organisme recomanen fer el procés el més participatiu possible per als joves

El Consell d'Europa pagarà el pla nacional per a infants i adolescentsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va anunciar ahir al matí que el Consell d’Europa, per primera vegada, finançarà el desplegament del pla nacional de la infància i l’adolescència, un projecte “molt ambiciós” que emana de la Llei dels drets dels infants i els adolescents i que haurà d’estar enllestit, com a màxim, de cara al febrer del 2021. En aquest sentit, el ministre va afirmar que no hi ha una dotació econòmica assignada, sinó que la retribució serà “en espècies” a partir de l’assessorament de tres experts en matèria de drets d’infants i de drets humans del Consell d’Europa.

Precisament, l’advocat especialista en infància i exbatlle de menors Miquel Julià serà el nexe d’interlocució amb els tres especialistes europeus, que seguiran de forma telemàtica els progressos del pla nacional, que estarà “adaptat a la normativa internacional”. D’aquesta manera, segons va comentar Filloy, una de les primeres recomanacions que ja ha traslladat el Consell d’Europa és de fer aquest procés el més participatiu possible a infants i adolescents. “Recollirem les seves inquietuds per tal que després es pugui desenvolupar el pla sobre la base d’aquestes aportacions”, va sostenir el ministre.

Així doncs, qüestions com l’emancipació dels joves, drets judicials o temàtiques relacionades amb les comunitats digitals formaran part dels conceptes que englobaran el treball dels propers mesos. Per tot plegat, un dels objectius d’aquest pla nacional és aconseguir un major empoderament pel que fa a drets per als infants i adolescents, és a dir, que tinguin una major representació a les institucions per expressar els seus neguits i fer-los partícips en els òrgans de presa de decisions. “És un reconeixement superior perquè se’ls pugui escoltar i analitzar en quin lloc poden tenir veu i fins i tot vot”, va declarar Filloy.

La reunió d’ahir també va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. A més, la taula de treball també compta amb la participació del cos de policia; del SAAS; del Raonador del Ciutadà; de la FAAD; del comitè d’Unicef; del cap d’àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència; dos representants del Fòrum Nacional de la Joventut; dos representants dels comuns, i del comitè tècnic de la comissió.

El Consell d'Europa pagarà el pla nacional per a infants i adolescents

tracking