pandèmia mundial

Salut detecta 15 nous contagiats

El nombre de positius actius per coronavirus a Andorra arriba als 22, dos dels quals no estan relacionats amb el brot de l'obra d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha registrat 15 casos nous de coronavirus en les últimes 24 hores i la xifra de positius actius ja és de 22 persones. La majoria són casos relacionats amb el brot de l'obra d'Escaldes-Engordany, tret de dos. Un d'ells és el que ja es va anunciar i no preocupa tant perquè es tracta d'una persona que està de baixa laboral, mentre que hi ha un segon noi de 18 anys que sí que inquieta més. El jove va assistir a Lleida a una festa amb amics, un dels quals estava contagiat. Aleshores va contactar amb el ministeri per sotmetre's a la prova, a la qual ha donat positiu. En aquest cas, la cadena de contactes pot ser més extensa. Cap dels contagiats està ingressat a l'hospital ja que la meitat dels positius té símptomes lleus, mentre que l'altra meitat són asimptomàtics.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha instat a la població a prendre les màximes precaucions i ha insistit en el col·lectiu jove que malgrat pensi que és "invulnerable" pot contagiar persones de més edat i més risc. El ministre ha puntualitzat que estem en un estadi diferent perquè "no ens podem tancar" i s'haurà de conviure amb el virus i que per això és especialment important que se segueixin les recomanacions sanitàries, a Andorra i quan se surt del país. També és un escenari diferent perquè "estem millor armats", ha afirmat, hi ha més coneixement i també més recursos pel seguiment epidemiològic dels contactes, així com l'augment important de la capacitat de diagnòstic. Respecte els "rastrejadors" ha assenyalat que la xifra idonia està entre les 20 i les 30 persones i que estan al voltant d'aquesta xifra i quant a les proves TMA i el nou 'stop lab' de bombers ha fet una crida a la població perquè l'usi amb consciència perquè "si vas a una festa i l'endemà demanes una TMA no servirà de res perquè passen uns dies d'incubació".

Vídeo de recordatori

Per altra banda, el ministre de Salut ha recordat en un nou vídeo les normes bàsiques de prevenció que s'han de seguir, com mantenir la distància mínima o rentar-se les mans, així com l'ús de la mascareta, sobre la qual ha explicat els moments que cal utilitzar-la.

Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'avui dijous

tracking