Pandèmia mundial

Catalunya suma 938 nous casos positius en les darreres 24 hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va sumar ahir 938 nous casos positius per Covid-19 respecte al balanç de les darreres 24 hores, segons les últimes dades del departament de Salut. Aquesta xifra suposa un increment de 193 casos en comparació amb els sumats en l’anterior balanç i situa la xifra global de positius en 78.302.

De tots els casos nous, 246 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat, 246 més a la regió metropolitana sud i 199 a la de Lleida –138 dels quals a la comarca del Segrià–. Pel que fa a les defuncions, les funeràries en van reportar tres de noves, les mateixes que en l’anterior balanç, i actualment la xifra total és de 12.627. A més, fins ara hi ha hagut 4.192 ingressats en estat greu i actualment són 48, tres més que en l’últim balanç.

D’altra banda, la Justícia va ratificar les recomanacions i restriccions per als barris de la Torrassa, Florida Nord, Collblanc i Florida Sud de l’Hospitalet, consistents a limitar la mobilitat i l’activitat social, però va rebutjar la prohibició de limitar les reunions de més de deu persones per afectar “un dret fonamental”. En el cas de Lleida, es van ratificar les mesures de caràcter urgent com sortir de casa només per a l’essencial a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, Torres de Segre, la Granja d’Escarp i dues entitats municipals descentralitzades, però no va ratificar la implementació d’aquestes mesures a Massal­coreig.

La vacuna dels Estats Units

Paral·lelament, la vacuna contra el coronavirus que desenvolupa la companyia biotecnològica Moderna ha generat respostes immunitàries “ràpides i fortes” en tots els voluntaris que la van rebre en la fase 1 de la investigació i podria estar llesta per al 2021. Els primers resultats d’aquesta investigació de Moderna van publicar-se dimarts passat al New England Journal of Medicine.

tracking