Societat

La Fundació Privada Tutelar va atendre 45 persones el 2019

La capital és la parròquia on més persones requereixen suport

La Fundació Privada Tutelar va atendre 45 persones el 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Tutelar va presentar ahir la memòria del 2019, en la qual es plasma que va donar suport a 45 persones, 14 de les quals només van necessitar un acompanyament de manera intermitent. Així mateix, l’entitat va indicar que al tancament de l’exercici de l’any passat hi havia tres persones que hi havien establert una relació prèvia i que, per tant, podrien ser un suport per al futur.

En la memòria s’estableix que la fundació ha atès 25 dones, mentre que són 20 els homes que han requerit un acompanyament. Quant a la franja d’edat que més atenció ha requerit és la compresa entre els 41 i els 50 anys, amb 9 usuaris. Tot i això, entre els 61 anys i els 100 hi ha 22 persones que han sol·licitat ajuda. En relació amb les causes d’aquesta dependència, les principals són la multipatologia (12 persones) i la malaltia mental (12), seguides de l’envelliment (11) i, en menor grau, de la discapacitat intel·lectual (5) i del trastorn de conducta (5).

Pel que fa a la separació per parròquies, la capital, amb 26, és la que té més casos de persones que han requerit el suport de la Fundació Privada Tutelar. En segon lloc i a molta distància es troba Escaldes-Engordany amb set; Encamp i Sant Julià de Lòria en tenen quatre cadascuna; a la Massana se n’ha atès tres; a Ordino només una i a Canillo, cap.

La fundació té com a missió protegir les persones que han perdut la capacitat d’obrar garantint-ne una qualitat de vida des del respecte i la confidencialitat i, alhora, sensibilitzar la societat andorrana per aconseguir la seva implicació i compromís. A hores d’ara, l’entitat compta amb el suport de 22 persones voluntàries que acompanyen les persones que necessiten suport a l’hora d’escollir el seu projecte de vida de manera individualitzada.

tracking