Política

Caballero lloa la col·laboració entre estats

L’ambaixada francesa va acollir una festa nacional marcada per les mesures de seguretat provocades per la Covid-19

Caballero lloa la col·laboració entre estatsAMBAIXADA FRANCESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixadora de la República Francesa a Andorra, Jocelyne Caballero, va lloar la col·laboració entre els dos estats durant el discurs d’ahir, 14 de juliol, dia de la festa nacional del veí del nord, en un acte que va comptar amb una trentena de personalitats del país. En aquest sentit, Caballero, que deixarà el càrrec a final d’agost, va dir que “aquesta crisi sanitària hauria pogut amenaçar les nostres solidaritats. Per sort, això no ha sigut així. Ans al contrari, França s’ha mostrat solidària amb els seus socis europeus i internacionals afectats per la crisi sanitària”, i directament parlant d’Andorra va afegir que “França ha aportat a Andorra la prova de la seva antiga i indefectible amistat, posant a disposició 150.000 mascaretes i llits de reanimació en cas de saturació de l’hospital de Meritxell i la inclusió d’Andorra a les mesures franceses de desconfinament d’ençà l’11 de maig”.

Amb relació a Europa, l’ambaixadora va dir que “per a Andorra, ha mostrat la importància de prosseguir la seva integració europea i internacional i accelerar el seu apropament amb la Unió Europea. El fet que les fronteres amb el Principat hagin estat tractades com a fronteres interiors de la UE permet realitzar el caràcter eminentment europeu d'Andorra i del seu futur. Com ja ho va fer en el passat, França continuarà essent al costat d’Andorra en la negociació de les modalitats de la seva associació amb la UE”.

Caballero també va explicar les directrius marcades pel president de la República i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, com ara “donar una nova dinàmica a l’ensenyament del francès, desenvolupar encara més els lligams universitaris, continuar les inversions en matèria d’infraestructures, proporcionar un espai per als nostres negocis i per a col·laboracions creuades, fonamentalment en energia i desenvolupament sostenible, però també en altres sectors com la cultura, per exemple”.

L’ambaixadora de França a Andorra va afirmar que, amb relació a la possible reducció de la franquícia del tabac, “cal esperar perquè la mesura no s’ha adoptat de manera definitiva, sinó que hi ha hagut una primera lectura a l’Assemblea Nacional i s’ha de llegir al Senat. Si les dues lectures no concorden s’haurà de tornar a l’Assemblea Nacional”. Amb tot, però, va valorar que encara que a hores d’ara “no hi ha res definitiu”, va deixar entreveure que es mostra confiada en una solució favorable per a Andorra.

tracking