PANDÈMIA MUNDIAL

Rebrot de coronavirus amb tres nous casos

Tres treballadors d'una obra donen positiu

Xavier Espot i Joan Martínez BenazetFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra comptabilitza el primer rebrot de Covid-19 després que dijous passat el Govern confirmés que ja no quedava cap malalt actiu. Els diagnòstics són tres, els tres són treballadors d'una obra i presenten símptomes lleus. Ho han confirmat en roda de premsa el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Espot ha fet una crida a la calma, assegurant que no hi ha indicis que els casos hagin de crèixer de manera exponencial. No obstant, el Govern pren mesures per controlar els possibles contagis i s'intensificaran el número de testos a la població. Inclús es planteja la possibilitat d'instal·lar algun stop-lab per dur-los a terme. L'executiu també insta a reforçar la seguretat en esdeveniments amb la participació de 50 o més persones i tots hauran de tenir un protocol avalat per Salut. I una tercera mesura és que els propietaris de locals d'oci i restauració hauran d'evitar que es produeixin aglomeracions de persones al carrer. Respecte a l'ús de la mascareta, la decisió sobre la possible obligatorietat s'ha posposat al proper dimecres.

Quant al cas concret dels tres treballadors, s'està duent a terme l'enquesta epidemiològica però tots tres van presentar símptomes pràcticament a l'hora i, per tant, el focus del contagi seria extern i comú a tots tres.

Aquest matí el ministre de Salutha anunciat, arran de la detecció de nous rebrots a la veïna Catalunya, que es potenciaran els cribratges i que, per exemple, es faran tests a tots els professionals sanitaris quan tornin de les vacances. Un altre col·lectiu al qual es faran proves serà al que més contacte té amb els visitants, com ara treballadors de l'hostaleria i el comerç.

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

tracking