x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La Llar Sant Josep no rep visites per precaució

La residència de la Seu d’Urgell pren aquesta mesura pel brot de Covid-19 produït a Oliana
La residència Caser, ubicada a la localitat d'Oliana.

La Llar Sant Josep de la Seu evita visites per precaució

La residència Caser, ubicada a la localitat d'Oliana.

Cynthia Sans
Actualitzada 12/07/2020 a les 13:27
“No hi ha cap brot de Covid-19 a la llar de Sant Josep”, va confirmar l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, al Diari. El primer edil va explicar que la mesura que s’havia pres des de la direcció del centre de restringir les visites era totalment amb caràcter preventiu. La motivació va ser el brot de coronavirus que es va donar ara fa dos dies a una residència de gent gran situada a Oliana. Fàbrega va atribuir que s’hagués fet córrer que hi havia un brot a la Seu a “persones amb voluntat d’intoxicar. Estic cada dia en contacte amb ells, i a hores d’ara no hi ha cap cas. És una mesura que es pren per precaució”.
Pel que fa a la temporalitat de la mesura, l’alcalde de la Seu va dir que “s’estendrà durant uns deu dies, fins que la situació de rebrots es pugui calmar”. En relació als familiars, va indicar que “les darreres setmanes, han pogut fer visites i estar amb ells. Per això s’ha fet aquesta petició als familiars; sempre seguint criteris de prudència perquè és població vulnerable. Però a la llar estan molt tranquils”.

D’altra banda, i sobre la possibilitat que es fes tests als residents, Fàbrega va explicar que “és una pràctica que es va fent regularment. Tant a la Llar Sant Josep, com a la residència de l’hospital, que ara es troba al Seminari, o a la residència d’Oliana. Es van fent proves PCR per tal de detectar qualsevol possible cas de Covid-19 ràpidament”. El primer edil també va comentar que creia que “a partir de la setmana vinent és possible que es torni a fer una nova tanda de proves, vistos els casos que hi va haver a la residència d’Oliana”.
Pel que fa a altres mesures, Fàbrega va indicar que “ara, en el cas d’Oliana, el que s’està fent és seguir la traçabilitat dels contactes dels treballadors de la residència, que són els que surten fora, per evitar que hi hagi qualsevol tipus de contagi”. Aquests controls de seguiment als contactes dels treballadors de la residència de la localitat de l’Alt Urgell van començar divendres passat, i s’espera que algun d’aquests pugui donar positiu també. D’aquesta manera, s’espera que es pugui controlar qualsevol mena de contagi per transmissió comunitària procedent de la residència del poble de l’Alt Urgell.
Etiquetes
  • #1 Damià
    (12/07/20 09:12)

    La soledat i la por també baixen les defenses dels nostres padrins quedant més vulnerables davant el virus, aquestes mesures de seguretat són anti humanes.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts