BATLLIA

Exdegans i advocats volen la dimissió dels membres del CSJ

Creuen que el Consell Superior s’ha convertit en el principal problema de la justícia

Exdegans i advocats volen la dimissió dels membres del CSJFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El problema de la justícia és el Consell Superior de la Justícia. Han de plegar tots.” Així de contundent es va manifestar ahir un advocat que, juntament amb altres col·legues i exdegans del seu col·legi, s’estan organitzant per manifestar i demanar públicament que tots els membres del CSJ dimiteixin i deixin pas a persones noves que acabin amb un conflicte que, en aquests moments, està encallat i sense perspectives de solucions, i que manté la Batllia tècnicament paralitzada després de la dimissió de la presidenta dels batlles, Laura Rodríguez.

Aquest grup de lletrats creu que no hi ha una altra via. Consideren que el Govern, per prudència, no pot immiscir-s’hi, tot i que sí que remarquen que des del ministeri de Justícia es podria actuar de “forma indirecta, intentant solucionar els problemes en què el CSJ no fa res”.

La situació està molt embolicada. El Consell Superior de la Justícia està dividit i el Col·legi d’Advocats, en silenci, dues situacions que no agraden gens a part del col·lectiu, molt crític amb el Consell per la seva “incapacitat”. Fins i tot van més lluny i es remunten al passat qualificant d’errada greu que el llavors síndic general, Vicenç Mateu, decidís la renovació d’Enric Casadevall al capdavant de l’òrgan judicial. També hi ha malestar pel fet que l’actual degà, Xavier Sopena, hagi estat l’advocat del CSJ, primer personalment i després a través del seu despatx, unes crítiques que es dirigeixen cap al col·legi per no haver-se pronunciat davant un conflicte que afecta tota la societat, perquè “ara tot està bloquejat i la Batllia està aniquilada”.

Designació diferent

Aquest sector crític argumenta que la iniciativa pretén transmetre un “discurs raonat que defensi que s’han de fer modificacions, especialment canviar la manera de nomenar els membres del CSJ, perquè siguin els batlles els que prenguin més protagonisme i en part les institucions”.

Especialment crítics es mostren amb Clàudia Arias –representant dels batlles–, a qui acusen de no anar a cap de les reunions, però també amb la resta de membres, perquè mantenen que tenen poc coneixement de dret i per tant prenen decisions equivocades. La setmana que ve pot ser clau. “La millor opció és marxar de forma honorable i desaparèixer”, afirmen amb referència al Consell Superior.

tracking