pandèmia mundial

Brot en una residència d'Oliana, amb 26 positius

Hi ha deu treballadors i setze padrins afectats i cap presenta símptomes

Brot en una residència d'Oliana, amb 26 positiusCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència per a gent gran Caser d’Oliana, a l’Alt Urgell, ha registrat un brot amb 26 nous casos positius per coronavirus, segons va informar el diari Segre. Entre les persones afectades hi ha 16 usuaris del centre sociosanitari mentre que els altres 10 són professionals que hi treballen. Fonts oficials del grup Caser, que té residències repartides per tot Espanya, van explicar que el brot es va confirmar a última hora de dijous, després d’obtenir els resultats de les proves PCR que es van realitzar als residents i als treballadors del geriàtric.

Les PCR es van dur a terme després que en els darrers tests serològics, que s’havien realitzat de manera preventiva al centre, “es detectés una sola serologia dubtosa”. La sospita va alertar el departament de Salut, que, segons les mateixes fons, va decidir fer proves PCR a totes les persones vinculades a la residència. Caser va assegurar que “tots” els diagnosticats de Covid-19 del centre sociosanitari “són asimptomàtics”. En aquest sentit, consideraven que aquest fet demostra “que els protocols de detecció precoç han funcionat”.

La residència va activar dijous mateix “protocols d’aïllament en cohort” dels padrins, és a dir, aïllament de diversos pacients diagnosticats de coronavirus en una mateixa habitació. Així mateix, es van activar circuits diferenciats dels residents i van reforçar els equips de professionals que atenen de manera directa els usuaris de la residència, així com la comunicació amb les famílies a través de trucades i de videotrucades.

La residència d’Oliana era una de les que fins ara tenien la categoria de verda. A principi de març, coincidint amb l’inici de la situació d’alarma per la crisi sanitària, els treballadors es van autoconfinar amb els padrins dins de les instal·lacions.

L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, va destacar “els esforços inhumans de tot l’equip per mantenir sans els residents fins a dia d’avui”, i va explicar que el 9 de juny el centre va reprendre les visites als familiars, que “s’han dut a terme amb mesures extremes de seguretat, com ara amb pantalles de protecció”. Lostao va subratllar que a hores d’ara els casos són “lleus”.

tracking