pandèmia mundial

Xavier Espot és el líder polític més ben valorat

Martínez Benazet és, després del cap de Govern, qui genera més confiança al ciutadà

Xavier Espot és el líder polític més ben valorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, és el gran vencedor de l’enquesta política del CRES, segons les resposta dels 1.200 ciutadans que han participat en el mostreig. Espot és el líder més ben valorat tant pels andorrans com pels residents estrangers, és el polític que genera més confiança a la totalitat dels ciutadans i també és el representant més conegut per la població. I és que el cap de Govern rep una nota de 7,5 sobre 10 dels andorrans (un punt i mig més respecte al 2019) i una del 7,7 dels no andorrans (1,3 punts més respecte al 2019) a l’hora de valorar la seva feina el 2020.

Espot també és el polític que genera més confiança als ciutadans. La genera per al 32,3% dels nacionals i el 35% dels residents estrangers. A la llista entra i amb força un dels polítics que més protagonisme han tingut durant la gestió de la crisi sanitària: el ministre Joan Martínez Benazet. El titular de la cartera de Salut és el segon polític que mereix més confiança per part de la ciutadania. Un 8,6% dels andorrans i un 7,5% dels no andorrans així ho consideren.

Pere López és el tercer polític que genera més confiança (un 3,3% als nacionals i un 2% als residents estrangers) en una llista en què en el cas dels andorrans encara entren els excaps de Govern Jaume Bartumeu (cinquè amb un 1,5%), Josep Pintat (setè amb un 0,9%), Marc Forné (17è amb un 0,3%) i Òscar Ribas (34è amb un 0,1%). També hi surt la desapareguda Rosa Ferrer (0,3%).

Respecte als líders de les formacions polítiques amb representació parlamentària, el liberal i ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, és el segon més valorat per darrere d’Espot tant pels andorrans, que el puntuen amb un 5,7, com pels residents estrangers, que li donen una nota de 6,5.

El socialdemòcrata Pere López és el tercer líder polític que rep una millor puntuació. Els nacionals li donen 5,5, mentre que els no andorrans un 6. La mala notícia per al president del grup parlamentari del PS és que ha perdut punts respecte a l’enquesta de l’any passat. El 2019 va rebre un 5,9 per part dels nacionals i un 6,6 per part dels estrangers. El líder de terceravia, Josep Pintat, aconsegueix un 5,4 dels andorrans i un 5,8 dels no andorrans, mentre que el de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, rep un 5,5 i un 5,8, respectivament.

D’altra banda, el 97,5% d’andorrans sap qui és Espot, pel 85,9% dels no andorrans. A Gallardo el coneixen el 84,1% i el 56,6%, respectivament, a López el 79,6% i el 56,6%, a Pintat el 87,7% i el 70,9% i a Naudi el 72,4% i el 46,6%.

ELS GRUPS POLÍTICS, SATISFETS AMB ELS RESULTATS DE L'ENQUESTA

Els grups polítics del Consell General es van mostrar satisfets amb els resultats del l’enquesta del CRES. El líder de terceravia, Josep Pintat, va remarcar que “nosaltres vam néixer fa poc més d’un any i ja estem al nivell de valoració de partits polítics amb molts anys de vida”. Per la seva part, la presidenta del PS, Susanna Vela, va indicar que “no hi ha cap sorpresa. Malgrat la lleugera baixada, no s’ha castigat la feina d’oposició”. Finalment el president del grup de DA, Carles Enseñat, va dir que “s’agraeix molt la valoració, perquè amb la Covid el Govern ha fet moltíssima feina”.

tracking