x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Brot en una residència d'Oliana amb 26 positius

Hi ha 10 treballadors i 16 usuaris afectats i tots són asimptomàtics
La residència Caser d'Oliana.

La residència Caser d'Oliana.

La residència Caser d'Oliana.

C. S.
Actualitzada 10/07/2020 a les 17:15
La residència Caser d'Oliana, a l'Alt Urgell, ha registrat un brot amb 26 nous casos positius per coronavirus, segons ha informat el diari SEGRE. D'entre aquests contagis, 16 s'han donat entre els usuaris i 10 entre treballadors del centre, i tots ells són asimptomàtics. Fonts oficials del grup Caser, que compta amb múltiples residències repartides per tota Espanya, han explicat que el brot es va confirmar ahir a darrera hora, quan van rebre els resultats de les proves PCR. Aquestes es van practicar després que en els darrers tests serològics que es van realitzar de manera prevenitva "es detectés una única serologia dubtosa". Aquesta sospita va fer activar l'alerta al departament de Salut, que va engegar el cribratge a treballadors i padrins. La residència va activar ahir mateix els "protocols d'aïllament en cohort" de la gent gran, és a dir, aïllament de diversos pacients diagnosticats per la Covid-19 en una mateixa habitació, i va activar circuits diferenciats dels residents. També van reforçar els equips de professionals que atenen de forma directa a la gent gran així com la comunicació amb les famílies a través de trucades i vídeo trucades.
Cal destacar que aquesta residència és de les que fins ara tenien la categoria de 'verdes', i havien realitzat un autoconfinament a principis de març, amb els treballadors inclosos. A més, es dona la casualitat que el centre anava a permetre les primeres sortides dels usuaris aquesta mateixa setmana.
Etiquetes
  • #7 Toni
    (10/07/20 20:33)

    mascaretes obligatories per llei a tot arreu, fins i tot al carrer

    Respondre
  • #6 Cert
    (10/07/20 19:33)

    Juan Antonio va dir..
    Cierto, tendrían que poner las mascarillas obligatorias pero aquí en este país no lo van a hacer porque dicen que somos un país covidfree y "automáticamente" el virus se queda en la frontera, eso lo creen los mandamases y sus bolsillos también.
    Tampoco hay ninguna evidencia científica ni ninguna certeza de que es y de cómo se transmite en realidad, la mascarilla es efectiva? Pues no lo saben pero no está de más ponérsela aún que hay mucha gente que no quiere seguir las normas ya de por sí, si dijeran de no ponerse las mascarillas, esos se las pondrían para ir en contra del sistema.

    Respondre
  • #5 Juan Antonio
    (10/07/20 18:25)

    Tenían que poner ,pero ya,las mascarillas obligatorias,aquí sí que se han relajado y bien

    Respondre
  • #4 Rafa
    (10/07/20 17:40)

    Brots asintomàtics= Malalts molt sans=coixos que no coixejen. Tot molt didàctic

    Respondre
  • #3 El Tarter
    (10/07/20 17:16)

    Quina llastima!! fins ara sense contagis, pero el personal entra i surt malgrat els testos. Les visites dels familiars amb mascareta i traves d una pantalla de plexiglas, sense tocarse. Visites suspeses de moment i els residents confinats a la habitacio....el personal truca cada dia als familiars i es pot comunicar amb video trucada...

    Respondre
  • #2 Covid
    (10/07/20 17:01)

    Si están confinats i tots controlats, com a passat?

    Respondre
  • #1 Joan
    (10/07/20 14:31)

    Com ha arribat el Covid casual i sospitosament allà?

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts